ALERTĂ GENERALĂ în toată lumea, pentru cei care au Windows pe calculator! Două ATACURI CIBERNETICE de mare amploare sunt ÎN DESFĂȘURARE!

596
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Un nou atac cibernetic de mare amploare este în desfășurare. Virusul numit Adzlkuzz afectează sute de mii de computere din întreaga lume în scopul de a crea și recupera o monedă virtuală fără știrea utilizatorilor, au declarat miercuri pentru AFP experți în securitate cibernetică. De asemenea, China a emis un avertisment cu privire la un alt virus cibernetic.

Atacul Adylkuzz este complet diferit de ameninţarea WannaCry, chiar dacă exploatează aceeaşi vulnerabilitate din sistemul de operare Windows. Adylkuzz nu criptează datele, ci se ascunde şi foloseşte puterea de calcul a computerelor infectate ca să genereze bani virtuali, a anunţat joi producătorul român de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender, conform Digi 24.

Totodată, China îi îndeamnă pe utilizatorii de Windows să se protejeze împotriva unui nou virus informatic similar virusului WannaCry, informează joi AFP, citată de Agerpres.

Chiar dacă în China nu a fost detectată deocamdată nicio contaminare, virusul s-a răspândit în alte ţări, suscitând o alertă, săptămâna trecută, din partea firmei daneze de securitate cibernetică Heimdal Security.

‘Malware-ul UIWIX vine în urma lui WannaCry, însă fără ‘kill switch’ şi cu aceleaşi capacităţi de autoreproducere care îi permis să se propage mai repede’, a avertizat Heimdal.

Absenţa funcţiei kill switch pentru stoparea propagării virusului înseamnă că UIWIX ar putea fi şi mai puternic decât WannaCry, adaugă compania daneză. Alţi experţi estimează însă că UIWIX se propagă mult mai lent decât WannaCry.

Un alt virus, denumit Adylkuzz, a fost descoperit la începutul săptămânii, potrivit cabinetului de securitate cibernetică Proofpoint, care a estimat că atacul ar avea ‘o anvergură mult mai mare’ decât cel cauzat de WannaCry.

Sute de mii de PC-uri şi aproape 30.000 de instituţii au fost afectate în China de WannaCry, potrivit Qihoo 360, unul dintre primii furnizori de programe antivirus în statul asiatic.

loading...
SURSĂlibertatea.ro
DISTRIBUIȚI