Anunț de ULTIMĂ ORĂ făcut de Ministrul Mediului! Cum se va plăti NOUA TAXĂ DE POLUARE și mai ales CINE VA PLĂTI această taxă!

358
0
DISTRIBUIȚI

Mașinile cu norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

„Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau.

Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină”, a spus Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Ea a mai arătat că este pusă în pericol calitatea aerului pentru că de la începutul anului au intrat în țară foarte multe mașini poluante. Tranzacțiile cu mașinile second-hand au atins un record istoric în perioada ianuarie – septembrie 2017, ajungând la 378.424 de unități.

loading...
DISTRIBUIȚI