Ce se ASCUNDE de fapt în spatele LUXULUI din Dubai! Aici se întâmplă lucruri pe care nu le bănuiai!

1421
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Dubai este unul dintre cele mai mari orașe din Emiratele Arabe Unite. Este orașul recordurilor și al luxului. Acest loc știe să impresioneze și să atragă prin exteriorul său. Farmecul Dubai-ului este asociat cu contraste și contradicții:  mic – mare, negru – alb, soare – gheață, apă – nisip, desert – o oază, sărăcie – lux. Astăzi vom vorbi despre relația lux-sărăcie.

Realitatea economică, socială și ecologică deseori poate frânge impresiile ideale pe care și le fac cei care vin pentru prima oară în Dubai. Totuși, aici se întâmplă niște lucruri pe care cel mai probabil nu le bănuiai.

1. Rezidenții

Marea majoritate a rezidenților sunt lucrători din Pakistan, India, Bangladesh și alte țări asiatice. Ei lucrează pentru un ban în cele mai severe condiții predominant sub influența climei de deșert. Deseori, aceștia sunt nevoiți să trăiască în cartiere sărace.

2. Construcțiile

Șantierele de construcții în curs de desfășurare sunt un lucru absolut normal pentru  Dubai. Dar situația economică, criza, scăderea prețurilor la  imobiliare și la petrol fac multe șantiere să fie oprite pentru o perioadă sau pentru totdeauna.

3. Ecologia

În Emirate sunt înregistrate  cele mai înalte niveluri de emisii de dioxid de carbon din lume.

4. Gunoiul, apa și electricitatea

Acum câțiva ani, aici a existat o mare problemă cu canalizarea, gunoiul și deșeurile. Aceste aspecte sunt și astăzi o provocare pentru autorități.

5. Transportul în comun

Poți ajunge foarte ușor de la aeroport până în centrul orașului. În calitate de bilete se utilizează cartele inteligente de plată. Tariful depinde de distanța și poate ajunge până la 1 Euro. Metroul din Dubai are reguli stricte: nu se mănâncă și nu se bea.

6. Distracția

Cea mai comună distracție în Dubai – mersul la Mall, un mare centru comercial.

loading...
SURSĂcalatorul.net
DISTRIBUIȚI