Ce TREBUIE SĂ FACI de Bobotează ca să îți meargă BINE tot anul! Doar in această zi POȚI AFLA cat o să trăiești!

1498
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Prăznuită pe 6 ianuarie de către credincioşii ortodocşi, Boboteaza sau Botezul Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare cunoscută şi sub numele de Epifania sau Dumnezeiasca Arătare.

Boboteaza, sărbătoarea care încheie ciclul celor 12 zile de sărbătoare care începe în Ajunul Crăciunului, este sărbătorită an de an pe data de 6 ianuarie. Iată ce tradiții și superstiții se practică în popor în această zi sfântă!

În tradiţia românească există numeroase practici legate de Bobotează, multe preluate în creştinism din tradiţii anterioare, menite să sporească fertilitatea, să purifice şi să ţină departe forţele răului.

În această zi se recomandă să mănânci neapărat piftie, grâu fiert şi să bei vin roşu, întrucât în ajunul Bobotezei trebuie pregătită o masă asemănătoare celei din Ajunul Crăciunului.

Fetele care vor să îşi vadă ursitul de Bobotează trebuie să îşi lege pe degetul inelar un fir roşu de mătase şi să îşi pună sub pernă busuioc, pentru a-l visa peste noapte.

Pentru a fi ferit de rele tot anul, ideal este să nu te cerţi cu cei dragi în această zi şi să nu dai nimic cu împrumut.

Vrei să afli cât vei trăi? Ei bine, în Ajun de Bobotează se spune că trebuie să iei atâţia cărbuni aprinşi câţi membri are familia şi să îi denumeşti pe fiecare în parte. Se crede că va avea viaţă lungă cel al cărui cărbune se stinge ultimul, scrie feminis.ro.

loading...
DISTRIBUIȚI