Cum arată prognoza meteo potrivit ANM, pentru Crăciunul și Revelionul de anul acesta!

1678
0
DISTRIBUIȚI
loading...

VREMEA DE CRĂCIUN, VREMEA DE REVELION. În decembrie, temperaturile medii vor fi de 2-3 grade Celsius, puțin mai ridicate în sudul țării, în timp ce precipitațiile ar putea fi mai abundente decât în mod normal în acea lună. În ianuarie așteptăm vreme puțin mai rece decât în mod normal și precipitații peste medie în nordul, vestul și centrul țării.

VREMEA DECEMBRIE, VREMEA DE CRĂCIUN

În luna decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă, în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și în sud-est. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna decembrie este de -0,8 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizați în intervalul 1981-2010. Sunt așteptate valori medii de temperatură de până la 3 grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la două grade Celsius, în Banat.

Precipitațiile lunare vor fi, în general, peste normele climatologice, cu excepția zonelor locale din vestul, nord-vestul și sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii. Media multianuală a precipitațiilor este stabilită la 44,8 litri/metru pătrat pentru luna decembrie. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 92 l/mp), Oltenia (până la 87 l/mp), Crișana și Banat (până la 70 l/mp).

VREMEA IANUARIE, VREMEA DE REVELION

Vremea în ianuarie 2017 va fi apropiată de normalul perioadei în sudul, sud-estul și, local, în vestul teritoriului, iar în rest temperaturile se vor putea situa sub media climatologică. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei (între—7 grade și—1 grad) și Moldovei (între—6 grade și—1 grad), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între—1 grad și două grade Celsius.

Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme local în est și sud-est, și se vor situa, în general, peste media climatologică în restul țării, stabilită la 33,6 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 74 l/mp), Oltenia (57 l/mp), Banat și Crișana (până la 54 l/mp) și Transilvania (49 l/mp).

loading...
DISTRIBUIȚI