Era smartphone se apropie de sfarsit

884
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Telefoanele inteligente, care sunt în prezent de nelipsit în viața de zi cu zi, vor fi înlocuite într-un timp foarte scurt cu o nouă formă de dispozitive de comunicații. Asta indică rezultatele unui studiu recent, realizat de compania suedeză Ericsson ConsumerLab.

ConsumerLab a făcut sondajul pe 100.000 de respondenți în Suedia și alte 39 de țări. Calculat la cele aproape două miliarde de utilizatori de telefoane mobile din lumea întreagă, asta înseamnă că firma de cercetare a tras concluziile de pe urma a 0.0052% din utilizatorii activi de telefoane.

Inteligența artificială va ucide epoca privitului în ecranul telefonului. Inteligența artificială va permite interacțiunea directă cu obiectele din jurul nostru, eliminând nevoia de a folosi un ecran de smartphone. Mai mult, jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri cred că aceste dispozitive vor fi depășite în următorii cinci ani de zile, se arată într-un studiu al suedezilor de la Ericsson.

Raportul indică, de asemenea, faptul că ritmul de adopție a tehnologiilor noi este mai rapid ca niciodată, ele ajungând mai repede ca oricând să fie disponibile și adoptate la scară largă de populație. Drept urmare, perioada în care utilizatorii early adopters sunt esențiali pentru a-i influența pe cei din jur este și ea, la rândul ei, mai scurtă decât oricând în trecut.

„Unele dintre tendințele prezentate de noi în acest raport v-ar putea părea nerealiste, poate chiar puțin SF. Însă interesul consumatorilor pentru noi moduri de a interacționa cu lumea din jur, interacțiune care să aibă la bază inteligența artificială sau realitatea virtuală, dar și includerea conexiunilor de Internet în pereții caselor în care locuim sau chiar în propriile noastre corpuri, este cât se poate de real. Asta înseamnă că s-ar putea să vedem, curând, noi categorii de produse, dar și industrii întregi care se transformă pentru a răspunde acestor nevoi și cerințe,” a explicat Michael Björn, Head of Research, Ericsson ConsumerLab.

Pentru a depăși acest prag esențial al evoluției tehnologiei umane, cum sunt apariția smartphone-urilor, omenirea va trebui, probabil, să sintetizeze capacitatea de comunicare, vizionare de media și de a citi informații într-un aparat portabil destul de ergonomic care, musai va trebui să se integreze cu toate produsele din jurul nostru într-o totală sinergie. Primul impediment în calea apariției unui astfel de produs vom fi chiar noi. De exemplu, motivul pentru care Google Glass a fost un eșec de piață nu a fost tehnologia slabă din aparat ci reticența oamenilor de a fi filmați de camera foto integrată.

loading...
DISTRIBUIȚI