Incepe PROGRAMUL RABLA si RABLA PLUS! Vezi care sunt sumele de casare anul acesta!

927
0
DISTRIBUIȚI

Programul Rabla 2016 a făcut în această săptămână un pas decisiv înaintea startului, care a fost amânat de mai multe ori începând din luna martie.

Ministerul Mediului estimează că programul Rabla 2016 va începe în 6 iunie, întrucât a deschis sesiunea de depunere a dosarelor pentru validarea producătorilor şi importatorilor de maşini, relateaza automarket.ro.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că a dechis în 25 mai sesiunea de depunere a dosarelor pentru validarea producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor, iar documentaţia poate fi consultată pe site-ul instituţiei sau în Monitorul Oficial. AFM a stabilit că termenul limită pentru depunerea dosarelor este 3 iunie, după care va începe analiza dosarelor şi validarea producătorilor şi importatorilor.

În acest context, intenţia autorităţilor este ca programul Rabla 2016 să înceapă în 6 iunie, însă data nu este încă oficială, astfel că startul ar putea fi amânat dacă AFM nu termină la timp analizarea dosarelor depuse.

Bugetul alocat pentru varianta clasică a programului este de 145 de milioane de lei, iar prima pentru casarea unei maşini mai vechi de 8 ani va rămâne şi în acest an la 6.500 lei, la care se adaugă un bonus de 750 lei dacă maşina are emisii de dioxide de carbon mai mici de 100 de grame/km şi de 1.500 lei dacă autovehiculul este hibrid.

Principala noutate a acestui an este introducerea componentei Rabla Plus, pentru care au fost alocate 75 de milioane de lei. Chiar dacă numele sugerează altceva, pentru a aplică la acest program nu este nevoie să casezi o maşină veche, însă componenta se adresează numai celor care achiziţionează maşini ecologice. Astfel, la cumpărarea unei maşini electrice primeşti o primă de 20.000 lei, iar în cazul unui hibrid valoarea primei este de 5.000 lei.

Sursa: hotnews.ro

loading...
DISTRIBUIȚI