NESIMTIRE FARA MARGINI! „Ridic tonul când vreau, cum vreau şi în faţa cui vreau” – scandal pe „moşia” primarului PSD din Sectorul 2. Lasand la o parte nepasarea fata de nerespectarea legii

919
0
DISTRIBUIȚI

„Ridic tonul când vreau şi cum vreau şi în faţa cui vreau”, i-a spus primarul Sectorului 2 unui consilier USR care îi cerea, civilizat, să nu ridice vocea. Când consilierul s-a „încăpăţânat” să ceară informaţii despre stadiul elaborării caietului de sarcini pentru organizarea licitaţiei serviciului de salubrizare a sectorului, s-a ajuns chiar la insulte iar unii consilieri PSD i-au sărit în ajutor primarului.

Ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 2 a degenerat în discuţii de nivel greu de imaginat într-o instituţie publică, după ce consilierul USR Adrian Alexandru a vrut să ridice problema elaborării caietului de sarcini pentru organizarea licitaţiei serviciului de salubrizare a sectorului.

Rugat „cu respect” de consilierul USR Adrian Alexandru să nu mai ridice tonul şi să nu îl mai întrerupă, primarul sectorului 2, Mihai Mugurel Toader, i-a răspuns acestuia „ridic tonul când vreau şi cum vreau şi în faţa cui vreau”. Dialogul, dacă-i putem spune aşa, a ajuns în scurt timp la insulte. Din partea primarului.

Primar: Nu îmi interziceţi dvs niciun fel de manifestare. Şi, pe de altă parte, când v-am întrerupt discutaţi cu colega mea de la PSD iar colega mea intrase în polemică cu dvs.

Consilier: Eu vă cer puţin respect, fără de toţi consilierii, nu faţă de mine! Chit că sunteţi la un pupitru undeva mai sus faţă de restul sălii.

Interpelare: Până pe 14 septembrie trebuia să realizaţi caietul de sarcini aferent licitaţiei serviciului de salubritate în urma deciziei Înaltei Curţi din 14 iunie. Când aveţi de gând să respectaţi legea? Ştiţi că în fiecare lună plătiţi nelegal 10 milioane de lei către SUPERCOM? Nu vă e teamă să plătiţi nelegal aceste sume?

Primar: Faceţi afirmaţii de om cu un sindrom din ăsta obsesiv!

Consilier: Vă rog să răspundeţi la întrebare.

Primar: Am să vă răspund în scris, la revedere.

Consilier: Domnule primar, când răspundeţi, nu răspundeţi în scris. Lipsa asta de respect nu o aveţi faţă de mine, ci faţă de cetăţenii care m-au trimis aici.

Primar: Faţă de cetăţeni – în niciun caz, faţă de dvs – iar, nu cred că am o lipsă de respect, decât un dialog la care sunt nevoit să cobor la nivelul dvs. Eu nu ştiu dacă m-aţi auzit sau v-aţi făcut o impresie greşită… despre modul în care port un dialog cu fiecare consilier, dar cu fiecare la nivelul la care pot să înţeleagă ceva.

Consilier: Deci în continuare preferaţi să nu respectaţi legea şi nu doriţi să-mi răspundeţi la întrebare?

Primar: Faceţi afirmaţii tembele, cum puteţi spune lucruri de acest gen?

Discuţia este curmată de consiliere plus un consilier PSD care sar în sprijinul primarului şi „îl pun la punct” pe Adrian Alexandru acuzându-l că nu are bun simţ şi atrăgâdu-i atenţia că „domnul primar” are dreptul să răspundă cum vrea el.

Ulterior şedinţei cu scântei, Adrian Alexandru şi-a pus pe pagina de Facebook înregistrarea video a discuţiei, cu următorul comentariu:

„Vă propun să urmăriţi iritarea primarului sectorului 2 şi a doi consilieri PSD la o banală interpelare în şedinţa CLS2 din 30.08.2018 legată de respectarea legii în urma deciziei ICCJ din 14 iunie 2018 de a demara în 3 luni procedura de achiziţie publică a serviciului de salubritate.

Inclusiv primăria sectorului 2 este considerată moşia proprie a membrilor PSD care consideră că se pot comporta „cum vor”!”, ridică întrebarea consilierul.

Contractul de salubritate

Contractul curent, cu Supercom S.A., pentru servicii de salubrizare în Sectorul 2, a fost semnat la data de 25 octombrie 1999 de către Primăria Municipiului Bucureşti, cu o valabilitate de 5 ani.

Prin decizia nr. 58 din 13 noiembrie 2009 Consiliul Concurenţei a solicitat organizarea unei licitaţii publice, în condiţiile în care, prin prelungirea contractului după 2004, societatea contractantă era avantajată şi, implicit, era împiedicată concurenţa şi încălcată legea în vigoare.

Prin sentinţa civilă nr. 2774 din 28 octombrie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Primăria Sectorului 2 să elaboreze în termen de o lună caietul de sarcini. În loc să-şi îndeplinească această obligaţie, Primăria Sectorului 2 a preferat să o ignore şi să formuleze recurs, întârziind nelegal organizarea unei licitaţii.

În iunie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a obligat Primăria Sectorului 2, Primăria Sectorului 3 şi Primăria Sectorului 6 să demareze procedura de achiziţie publică, potrivit legii, în vederea atribuirii şi încheierii contractelor pentru serviciile de salubritate. Decizia este definitivă.

În aceste condiţii, consilierii Uniunii Salvaţi România din cadrul Consiliului Local Sector 2 semnalează o situaţie de încălcare a legii în cadrul Primăriei Sector 2, primăria tergiversând, potrivit consilierilor, cu bună ştiinţă punerea în aplicare a unei decizii a Consiliului Concurenţei din 2009 care obligă Primăria să organizeze o licitaţie publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare. În paralel, în cadrul documentului “Strategie Locală de Dezvoltare Durabilă” se observă că salubritatea este principala problemă invocată de cetăţenii din Sectorul 2.

Prelungirea nelegală a contractului de salubritate semnat în 1999 a încălcat şi încalcă flagrant legea şi alimentează nemulţumirile cetăţenilor din sector, vădit deranjaţi de calitatea slabă a serviciilor prestate de firma de salubritate, precum şi de preţul serviciilor obţinut prin negocieri oculte în locul unei licitaţii transparente şi organizate în mod legal, mai susţine USR.

loading...
DISTRIBUIȚI