O călugărița de la mormântul duhovnicului Arsenie Boca i-a certat pe credincioși! Ce făceau aceștia de au stârnit revolta măicuței!

487
0
DISTRIBUIȚI

Mii de oameni au venit, duminică, la mănăstirea Prislop, unde se află mormântul duhovnicului Arsenie Boca. Cei care au dorit să se roage la locul de veci al călugărului au avut de aşteptat zeci de minute, iar în semn de recunoştinţă unii dintre pelerini au aşezat bani la rădăcina unui copac aflat lângă mormânt. O călugăriţă le-a interzis credincioşilor aceste practici.

Mănăstirea Prislop a devenit, duminică, unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România. Cu o săptămână înainte de parastasul duhovnicului Arsenie Boca, la mormântul călugărului propus pentru a fi trecut de Biserica Ortodoxă Română în rândul sfinţilor au venit să se roage mii de oameni.

Cei mai mulţi au aştptat zeci de minute la coadă pentru a câteva secunde de rugăciune în faţa crucii de lemn de la mormânt. Mulţi au lăsat la rădăcina unui stejar din vecinătatea mormântului sume de bani, în semn de recunoştinţă. O călugăriţă care îngrijeşte de mormânt i-a certat pe credincioşii care au procedat astfel.

646x404-2

„Să nu vă închinaţi la copac şi să nu lăsaţi bani la rădăcina lui. Pentru cei care vor să pună bani este cutia milei, nu copacii. Iar acesta nu este loc de închinăciune. Sunt biserici unde vă puteţi ruga şi este crucea sfinţită de episcop, de la mormântului unui om între oameni”, le-a spus călugăriţa câtorva pelerini.

loading...
DISTRIBUIȚI