Pesta porcină lovește și China, cel mai mare producător de carne de porc din lume

744
0
DISTRIBUIȚI

China a raportat încă un caz de pestă porcină africană, al treilea în două zile, informează agenția Reuters.

Ultimul caz este al optulea de la raportarea debutului acestei boli acum o lună de zile. Ministerul Agriculturii a precizat că focarul este în orașul Wuxi, în provincia Jiangus din estul țării.

Wuxi este la 400 de kilometri sud de Lianyungang, orașul unde autoritățile au mai detectat un focar de infecție.

Nouă porci au murit și alți 12 au fost infectați în urma acestui nou focar, a precizat Ministerul Agriculturii din China, cel mai mare producător de carne de porc din lume.

În weekend, Guvernul va închide piețele de porci din provinciile afectate și va impune o interdicție de transport a porcilor și a cărnii de porc din provincii, ceea ce va avea mari repercursiuni asupra aprovizionării magazinelor, precizează Reuteres.

Conform unui document al Guvernului Britanic, la 31 august 2018, pesta porcină lovise Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Moldova, Rusia, Ucraina și Ungaria.

China și Uniunea Europeană se află pe primele două locuri la producerea cărnii de porc. Pe locul trei se află Statele Unite, urmate de Brazilia și Rusia. Practic, pesta porcină a afectat până acum trei din primii cinci producători mondiali, cu excepția SUA și a Braziliei.

loading...
DISTRIBUIȚI