STAREA DRUMURILOR! Mai multe DRUMURI sunt ÎNCHISE sau RESTRICȚIONATE din cauza vremii! Vezi SITUAȚIA DRUMURILOR NAȚIONALE!

815
0
DISTRIBUIȚI
loading...

Furia iernii a lovit din plin România iar viscolul și nămeții pun stăpânire pe o mare parte din țara noastră. Zeci de drumuri naționale au fost închise din cauza viscolului, iar autoritățile fac tot posibilul de a interveni la mașinile blocate. Sunt afectate și transporturile feroviare și aeriene.

UPDATE: Meteorologii au anunțat cu puțin timp în urmă că județul Buzău va intra sub COD ROȘU de viscol și ninsoare până la ora 14.00. În acest județ, un singur drum național a mai rămas deschis, drumul care face legătura cu Ploiești. De asemenea, toate drumurile din județul Constanța au fost închise.

România se află sub nămeți. Capitala și alte 11 județe se află sub cod portocaliu de viscol și ninsoare încă din noapte de ieri, 5 ianuarie.

În Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada. În aceste județe, ANM a emis un cod portocaliu de viscol și ninsoare.

Cod galben de ninsoare va fi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. Aici ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Bucureștiul nu a scăpat de urgie. Vântul suflă puternic încă de ieri seară iar zăpada a căzut încontinuu. Șoferii sunt destul de mulțumiți de intervenția autorităților și a mașinilor speciale de deszăpezire. Potrivit unor declarații ale unor șoferi, prezentate de către DIGI24, în Capitală se putea circula și cu 50, 60 de kilometri la oră.

Cod portocaliu este și în Constanța. Trei drumuri naționale din județ au fost închise, iar pe drumule din județ au rămas blocate peste 40 de autoturisme pe care autoritățile le vor debloca în orele următoare.

Urgia a dus la închiderea mai multor șosele din România. Iată toate șoselele pe care a fost blocată circulația:

Poliția Română informează că Autostrada A2 este închisă pe tronsonul București-km 144. Ruta alternativă este DN3, Călărași-Cobadin-Constanța.

JUDEŢUL BUZĂU:

·        DN 2B BUZĂU – BRĂILA;

·        DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA;

·        DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SĂRAT;

·        DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA;

JUDEŢUL GIURGIU:

·        DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

JUDEŢUL VRANCEA:

·        DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI;

·        DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI;

·        DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI;

JUDEŢUL BRĂILA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE

·        DN 2B

·        DN 22

·        DN 21;

·        DN 23;

·        DN 22D;

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

·        DN 3A DRAJNA – FETEŞTI;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

·        DN 3 MURFATLAR – OSTROV;

·        DN22 MIHAI VITEAZU – OVIDIU;

·        DN2A GIURGENI – CONSTANŢA;

·        DN3C CONSTANŢA – A4;

JUDEŢUL GALAŢI:

·        DN 24D TULUCEŞTI – LIMITA VASLUI;

JUDEŢUL ILFOV:

·        DN 2 (E85);

JUDEŢUL IALOMIŢA:

·        DN 21 BĂRĂGANU – ŢĂNDĂREI;

·        DN 2C SLOBOZIA – BUZĂU:

JUDEŢUL TULCEA:

·        DN 22;

În plus, în județul Teleorman, DN51 Uzvoarele-Zimnicea a fost închis parțial (pe un sens).

Pe alte drumuri naționale autovehiculele mai grele de 7,5 tone nu circulă după cum urmează:

Giurgiu:
– DN 5B GIURGIU – GHIMPATI

Galați:
– DN 24
– DN 25
– DN 25A
– DN 26
– DN 26A
– DN 2B
– DN 22B

Toate porturile la Marea Neagră au fost închise începând de azi noapte de la ora 1:30.

Este afectată și circulația feroviară. În total, au fost anulate 39 de trenuri, iar o cursa aeriană pe ruta București–Istanbul a fost anulată.

loading...
DISTRIBUIȚI