Sub titlul ”Ruşine la Buzău”! Ambasadorul Marii Britanii în România a fost primit cu steagul Islandei pe masă

490
0
DISTRIBUIȚI

Sub titlul ”Ruşine la Buzău”, publicistul Cătălin Avramescu aduce în atenţia opiniei publice o gafă uriaşă a echipei din Primăria municipiului Buzău, care a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care apar primarul Buzăului şi ambasadorului Marii Britanii, în faţa diplomatului Paul Brummel fiind aşezat steagul altei ţări. Fotografia care surprinde eroarea a fost intens răspândită pe Facebook în cursul zilei de luni, 2 iulie.

”Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. În acest caz, o imagine te lasă fără cuvinte. Locul acţiunii: Buzău. 17 Mai 2017. Întâlnire între primarul din Buzău şi ambasadorul britanic. Primarul PSD a nimerit steagul României. Însă pe acela al Regatului Unit, nu. L-a pus pe masă pe acela al… Islandei. Acesta este nivelul-zero al culturii, la care ne-au adus aproape trei decenii de socialism “de tranziţie”, scrie Cătălin Avramescu sub fotografia publicată pe marginaliaetc.ro.

Fotografia în care apare drapelul Islandei în locul celui al Marii Britanii îi prezintă la aceeaşi masă pe ambasadorul Paul Brummel şi pe primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma. Vizita ambasadorului Regatului Unit la Buzău a avut loc pe 17 mai 2018 şi a făcut parte din seria de acţiuni dedicate Centenarului Marii Uniri. Primarul Constantin Toma a explicat atunci că greşeala îi aparţine unuia dintre angajaţii primăriei, care ar fi postat fotografia în timpul întrevederii. Edilul spune că ar fi sesizat eroarea când poza era deja pe Facebook.

loading...
DISTRIBUIȚI