ADEVĂRUL despre fotografia care a speriat toți șoferii! Hotărârea care interzice circulația mașinilor vechi în București!

361
0
DISTRIBUIȚI

O imagine cu un proiect de hotărâre depus al CGMB circulă pe internet, dând de înțeles, în mod eronat, că este vorba despre o decizie deja luată la nivelul Municipiului București, care interzice circulația anumitor autovehicule în intervalul 06-22.

În realitate, această proiect de hotărâre a fost depus, însă nu a intrat în dezbatere publică, nici votat la nivelul Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Proiectul în sine există, fiind depus la mijlocul lunii aprilie de către consilierul general PMP Lucian Iliescu. Acesta a și anunțat anterior că dorește să depună un proiect de hotârâre care prevede interzicerea circulaţiei în Capitală, de la 1 ianuarie 2019, a autoturismelor Euro 1 şi Euro 2. De asemenea, Iliescu solicita în demersul său interzicerea autoturismelor Euro 3 şi Euro 4 din 2020, respectiv 2021.

Proiectul de hotârâre propus de Lucian Iliescu ar urma să intre, potrivit acestuia, fie pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din aprilie, fie pe cea din luna mai.

Potrivit proiectului, interzicerea circulaţiei este valabilă în intervalul orar 06:00 – 22:00. Porivit proiectului de hotârâre, fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, , ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care cu girofare galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV.

loading...
DISTRIBUIȚI