ANAF a încheiat un parteneriat cu Institutul de Cercetare în Informatică pentru a combate FRAUDA FISCALĂ din mediul OnLine!

1816
0
DISTRIBUIȚI

Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Informatica (ICI) din Bucuresti, institutie aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor, a incheiat un acord cu ANAF.

Astfel, ICI va furniza datele de identificare ale detinatorilor domeniilor cu extensia .ro, potrivit unui comunicat publicat marti si citat de News.ro.

In cadrul acestui acord, Fiscul va realiza o aplicatie de interogare, in scopul obtinerii de informatii despre proprietarul unui domeniu.

”Mentionam ca Directia Generala Tehnologia Informatiei din cadrul ANAF va asigura aplicatia informatica de interogare domeniu/vizualizare raspuns, in scopul obtinerii de informatii despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din Romania”, se arata in comunicat.

Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI Bucuresti, care administreaza domeniile cu extensia .ro, va dezvolta un serviciu web prin care va transmite informatiile catre Fisc.

Protocolul semnat are rol, in acceptiunea autoritatilor, in prevenirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale.

In Parlament, senatorii au respins recent un proiect care prevedea ca datele de contact ale persoanelor fizice ce detin domenii web sa fie prezentate public fara consimtamantul acestora. Proiectul a fost respins dupa ce Guvernul a aratat ca o astfel de masura incalca normele Uniunii Europene.

loading...
SURSĂstirileprotv.ro
DISTRIBUIȚI