ARMELE SECRETE cu care Hitler a ÎNSPĂIMÂNTAT Europa în cel de-al Doilea Război Mondial!

1505
0
DISTRIBUIȚI

Despre faimosul Hitler probabil am auzit cu toții. El a rămas unul dintre cele mai controversate personaje din istorie, și chiar dacă au trecut zeci de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și de la sinuciderea acestuia, încă mai există numeroase mistere care înconjoară viața liderului nazist.

Credințele sale și atitudinile lui Adolf Hitler au târât omenirea în cel mai devastator război, în care peste 60 de milioane de oameni și-au pierdut viața.

În acest articol, vă prezentam câteva dintre armele interesante folosite de Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial. Astfel, inginerii lui Hitler au dezvoltat, pe ascuns, unele dintre cele mai ambițioase proiecte și arme, capabile să revolutionize tehnologia acelor vremuri.

1. Tancurile Goliat controlate prin telecomandă

Tancul Goliat nu a fost o jucărie! Acesta era controlat cu un joystick și avea motoare electrice. În plus, acesta putea transporta între 60 și 100 de kilograme de explozibil și era folosit pentru a străbate câmpurile minate și pentru a ataca vehiculele grele și fortificațiile. Astfel, naziștii au construit peste 7.000 de astfel de tancuri.

2. Bomba Fritz X

Fritz X a fost un dispozitiv exploziv de 1.500 kilograme echipat cu receptor radio și un sistem de ghidare. Astfel, această bombă putea zbura la 6.000 de metri, o altitudine inaccesibilă armelor, în vremea aceea și putea fi încărcată cu peste 300 de kilograme de explozibil. În plus, putea penetra o armură groasă de peste 70 de centrimetri.

În septembrie 1943, la mai puțin de o lună după ce a fost lansat, naziștii au scufundat un vas de război italian.

3. Bombardierul Horten Ho 229

Bombardierul Horten Ho 229 era echipat cu motoare turbopropulsoare, dotat cu tunuri și rachete R4M. El a zburat prima data în 1944 și a fost primul avion așa-zis invizibil din lume, aceasta întrucât era dificil să fie detectat pe radar. Naziștii au investit peste jumătate de mărci germane (mai mult de 250.000 de euro) pentru a fabrica acest avion.

4. Tunul SCHWERER Gustav

SCHWERER Gustav este cel mai mare tun construit vreodată. Imensa mașinărie cântărea 1350 tone și putea trage cu obuze la o distanță de 46 kilometri, care cântăreau și 7 tone. Din nefericire, era mult prea greu și un număr enorm de oameni îl puteau pune în funcțiune. Doar două tunuri de acest fel au fost construite.

5. Pușca STG 44

Sturmgewehr 44 (Furtuna) a fost folosită de germani în perioada 1943-1945. De fapt, aceasta este prima pușcă de asalt creată vreodată. Multe arme au fost construite după modelul său, precum AK-47.

Hitler a fost atât de impresionat de armă, încât el i-a pus și denumirea. Avea o greutate de 5,13 kilograme (încărcată) și lungimea de 940 mm.

Sursa: omofon.com

loading...
DISTRIBUIȚI