ATAC FĂRĂ PRECEDENT al HACKER-ilor în România! Datele a MILIOANE DE CLIENȚI sunt în pericol! Se cer recompense URIAȘE!

315
0
DISTRIBUIȚI

Baza de date a unui asigurator de pe piața din România a fost atacata de hackeri. Atacatorii au folosit celebrul virus de tip rasomware, care a reușit să facă ravagii în rândul marilor companii și cer recompense usturătoare pentru deblocarea calculatoarelor.

Astra Asigurări, societatea care se află în lichidare și este administrată în prezent de KPMG, se află sub asediul hackerilor, care au reușit să blocheze accesul la câteva milioane de dosare de daună, dar și dosare de asigurări, care conțin date sensibile ale clienților, informează Profit.ro.

Atacatorii cer o recompensă pentru deblocarea serverelor în valoare de 15.000 și 25.000 de dolari pentru fiecare server afectat. Suma ar trebui plătită în monedă virtuală bitcoin.

loading...

“În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip “cryptolocker/ ransomware”, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost inițial sesizat de echipa IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet și anunțarea reprezentantilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat in procedura de faliment (KPMG). KPMG a luat măsura sesizarii organelor abilitate, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice -DCCO – IGPR și Centrul Național de Răspuns la Incidente Informatice – CERT.RO, cu privire la situația creată și, în același timp, au informat ASF și FGA cu privire la primele măsuri luate”, a declarat, pentru Profit.ro, Speranța Munteanu, partener KPMG Restructuring.

Până în acest moment nu sunt informații potrivit cărora date personale ale clienților au fost divulgate către persoane neautorizate.

loading...
SURSĂevz.ro
DISTRIBUIȚI