ATENTIE! O specie de vipera extrem de periculoasa a facut deja o victima in muntii Fagaras!

1876
0
DISTRIBUIȚI

Vipera de Făgăraş a reapărut după ce nu mai fusese văzută din anii 70. A făcut deja o victimă şi a muşcat un bărbat aflat pe un traseu de căţărare. Din fericire omul a scăpat cu viaţă, relateaza Adevarul.

Bărbatul de 49 de ani din Brăila venise în vacanţă în Munţii Făgăraş. Mare pasionat de căţărare omul a plecat pe un traseu pe versanţi şi a fost muşcat de viperă de deget. Când şi-a dat seama că a fost vorba de un şarpe, omul a sunat imediat la 112 şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Bucureşti. Din fericire nu a intrat în şoc, iar acum este în afara oricărui pericol.

Vipera de Făgăraş este un şarpe extreme de periculos şi veninos. Specialiştii au crezut că a dispărut deoarece nu mai fusese văzut în zonă din anii 70. Specialiştii îi avertizează pe turişti să fie foarte atenţi atunci când fac drumeţii în Munţii Făgăraş, să aibă pantaloni lungi şi ghete în picioare. Dacă se îmtâmplă cumva să fie muşcaţi turiştii trebuie să sune imediat la 112 şi să stea cât mai liniştiţi pentru a evita ca veninul să se răspândească în tot corpul. De asemenea vaccinul antiviperin trebuie administrat rapid deoarece omul poate muri în câteva ore.

loading...
DISTRIBUIȚI