BOMBARDAMENT al SUA în Irak! Cel puțin 105 de CIVILI NEVINOVAȚI au fost UCIȘI și alți 36 sunt încă dați DISPĂRUȚI!

644
0
DISTRIBUIȚI

Cel puțin 105 civili au fost uciși într-un bombardament american la Mosul, al doilea oraș ca mărime din Irak și ultimul bastion al grupării Statul Islamic din țară, a recunoscut joi Pentagonul.

Raportul de anchetă al armatei americane referitor la bombardamentul acuză în mare parte jihadiștii SI, care, susține raportul, ar fi amplasat o cantitate mare de explozibili într-o clădire vizată de atacul aerian. În total, 101 civili se aflau în imobilul în cauză și alți patru într-o cladire apropiată.

Este vorba despre cel mai mare număr de victime civile de la începutul campaniei militare antjihadiste a coaliției conduse de Statele Unite ale Americii.

Nici coaliția, nici forțele irakiene nu știau că civili sau explozibili se aflau în clădirea vizată, se precizează în raportul publicat joi.

Lovitura aeriană a avut loc la solicitarea autorităților irakiene, atunci când doi lunetiști ai SI au deschis focul asupra forțelor de securitate.

“Explozia secundară a declanșat o prăbușire rapidă a structurii (clădirii), provocând moartea celor doi lunetiști, a 101 civili aflați la etajele inferioare ale clădirii și a patru civili aflați într-o clădire din apropiere”, a explicat generalul Matt Isler, care a supervizat ancheta.

Alți 36 de civili sunt în continuare dați dispăruți, a mai spus el.

“Analize efectuate după explozii au permis detectarea de reziduuri care se găsesc de obicei în explozivi folosiți de SI”, a adăugat Comandamentul forțelor americane din Orientul Mijlociu.

loading...
SURSĂromaniatv.net
DISTRIBUIȚI