Câți kilometri mai POȚI PARCURGE cu mașina din momentul în care SE APRINDE BECUL la benzină!

574
0
DISTRIBUIȚI

Sunt mulți factori care pot influența distanța pe care o mai poți parcurge o dată ce s-a aprins indicatorul care te trimite la benzinărie: consumul mașinii, condițiile meteo, tipul de teren pe care te afli și stilul de condus.

Cât de departe poți să ajungi? Ca să poți face o estimare e suficient să-ți cunoști consumul mediu și capacitatea rezervorului. Șoferii își cunosc de obicei consumul, asta în cazul în care nu au computer de bord care să-l afișeze, iar capacitatea rezervorului o poți afla din talonul mașinii. În majoritatea mașinilor, becul indicatorului de combustibil se aprinde în jurul valorii de 10% din total. Atenție, această valoare poate să varieze de la marcă la marcă, deci calculul este estimativ și poate prezența diferențe.

Să luăm ca exemplu o mașină cu un consum de 7 litri la 100 km și un rezervor cu o capacitate de 50 de litri.

Se înmulțește capacitatea rezervorului cu 0,1 (sau valoarea procentuală care corespunde rezervei-dacă o cunoașteți), iar rezultatul în acest caz este 5. Apoi, această cifră se înmulțește cu numărul de kilometri pe care îl puteți parcurge cu 1 litri de combustibil. În cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru. Deci vom aveam 5×14,2, iar rezultatul va fi 71. Deci vom mai putea parcurge cel mult 71 de km în configurația de mai sus.

Atenție! Rezultatul acesta este până la golirea completă a rezervorului, deci nu trebuie niciodată parcursă întreagă distanță. Mai ales daca tinem cont ca in mai toata benzina de pe la noi mai exista si putina apa, atunci cu siguranta nu dorim sa mergem pana la ultima picatura caci riscam sa schimbam injectoare la fiecare plin de carburant.

loading...
SURSĂrealitatea.net
DISTRIBUIȚI