Ce au votat britanicii la referendum! Va ramane sau nu Marea Britanie in Uniunea Europeana!

1134
0
DISTRIBUIȚI

Dupa numararea a peste jumatate din voturi, tabara care doreste iesirea din Uniunea Europeana are aproape 52% si un avans de aproape 800.000 de voturi.

Marea Britanie este cu un picior afara din Uniunea Europeana.

Rezultatul final este asteptat peste cateva ore si fiecare vot conteaza, in contextul in care cifrele se anunta extrem de apropiate. Potrivit estimarilor postului de televiziune ITV, in acest moment sansele ca Marea Britanie sa iasa din UE sunt de 85%.

Rezultatele preliminare au trimis o unda de soc in intreaga Uniune Europeana si pe pietele financiare. Lira sterlina s-a depreciat pana la cel mai mic nivel din 1986 incoace. Daca Marea Britanie devine prima tara care sa paraseasca UE, va fi, fara doar si poate, cea mai mare lovitura data blocului comunitar de la infiintarea sa. Rezultatul este surprinzator pentru multi analisti, mai ales ca noaptea incepuse bine pentru tabara care militeaza pentru ramanerea in UE.

Rezultatele partiale au aratat ca tara este mult mai divizata decat asa cum o vedeau cei mai multi lideri europeni, iar emotiile au atins cote maxime cu fiecare procentaj anuntat. Fiecare oras care anunta rezultatele reprezinta un punct pentru una dintre tabere. Cursa a fost stransa, cu diferente de 1% sau chiar mai putin, ore in sir.

Un aport important la aceasta inversare a procentelor a avut-o Sunderland, unde peste 82.000 de cetateni, adica majoritatea, au ales sa paraseasca blocul european. In mai putin de 25 de minute lira a ajuns la o depreciere istorica in fata dolarului.

Sursa: StirileProTV

loading...
DISTRIBUIȚI