Cea mai puternică OTRAVĂ din lume, găsită într-o localitate din România! O persoană s-a îmbolnăvit INSTANTANEU!

827
0
DISTRIBUIȚI

Un barbat de 44 de ani din localitatea Patarlagele a ajuns la spital, infectat cu bacteria ce produce cea mai periculoasa toxina naturala.

Un barbat din Patarlagele, judetul Buzau, a fost diagnosticat marti, cu botulism. Potrivit ziarului local Opinia Buzau, omul s-a imbolnavit dupa ce a fi consumat o conserva cu fasole si carnati, cumparata de la un magazin din localitate. La cateva ore dupa a mancat-o a inceput sa se simta rau si a mers la spital. Analizele au arata ca omul are botulism iar acum Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentului (DSVSA), va demara o ancheta.

„DSP ne-a anuntat despre acest caz si imediat a fost trimisa o echipa la Patarlagele pentru a demara actiunea de control. A fost verificat magazinul de la care a fost cumparata conserva respectiva. Cei de la magazin ne-au declarat ca au avut in stoc doar sase asemenea conserve, dintre care au fost cumparate doua, una de catre barbatul care s-a imbolnavit si o alta de catre alt localnic, care nu a contractat boala. Trei dintre conservele ramase in magazin au fost sigilate, iar o alta a fost trimisa la Bucuresti pentru analize de laborator”, a precizat dr. Marijean Milea, reprezentant al DSVSA Buzau.

Pacientul cu botulism a fost trimis la Institutul National „Victor Babes” din Capitala, data fiind gravitatea bolii sale. Botulismul este cauzat de toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum, care se numara printre cele mai puternice otravuri cunoscute. Semnele si simptomele debuteaza dupa 12 – 36 de ore de la consum. Pacientul are dificultati la inghitit si vorbire, prezinta o slabiciune a muschilor fetei, vedere dubla, probleme ale respiratiei, voma, ameteli, crampe abdominale si chiar paralizie.

loading...
DISTRIBUIȚI