Cei mai PUTERNICI și mai INFLUENȚI oameni din lume, la ora actuală! Cine se află pe podium și cine completează top 10!

955
0
DISTRIBUIȚI

Vladimir Putin este cel mai puternic om din lume, pentru al patrulea an la rând, potrivit clasamentului realizat de revista Forbes pe anul 2016. Surpriza din acest an o reprezintă președintele în exercițiu al SUA, Barack Obama, care a coborât de pe locul 3 pe locul 48.

Vladimir Putin și-a menținut poziția în fruntea clasamentului după un alt an în care Rusia a dominat politica externă internațională și a ignorat Statele Unite. De altfel, supriza acestui clasament o reprezintă Barack Obama, care anul trecut ocupa locul al treilea. Președintele în exercițiu al SUA își va încheia pe 20 ianuarie cel de-al doilea mandat, iar acest lucru l-a făcut să coboare până pe poziția  48.

Pe locul doi în clasamentul celor mai puternici oameni din lume 2016 se află președintele-ales al SUA, Donald Trump. De altfel, miliardarul a urcat uluitor în acest top, de pe locul 72, după ce a provocat o suprinză uriașă câștigând alegerile din SUA. Totodată, Donald Trump a fost desemnat „omul anului 2016” de către revista Time.

loading...

Podiumul este completat de cancelarul german, Angela Merkel, care anul viitor încearcă să obțină cel de-al patrulea mandat. Anul trecut, aceasta se afla pe locul doi.

Ea este urmată de președintele Chinei, Xi Jinping, în timp ce locul cinci este revendicat de Papa Francisc, liderul catolicilor din întreaga lume.

Deși rețeaua de socializare Facebook a fost criticată pentru că ar fi răspândit știri false în timpul campaniei electorale din SUA, fondatorul ei a reușit să câștige teren în acest clasament. Astfel, Mark Zuckerberg a ajuns de pe locul 16, poziție pe care o ocupa anul trecut, pe zece.

O altă suprinză din clasament este reprezentată de președintele grupului petrolier ExxonMobil, Rex Tillerson, pe care Donald Trump l-a nominalizat pentru postul de secretar de stat al SUA. Acesta se află pe locul 24, imediat după președintele Franței, Francois Hollande.

Clasamentul Forbes cuprinde cei mai puternici lideri politici şi economici din lume, ţinând cont de impactul lor social, resursele financiare şi sferele de influenţă.

loading...
DISTRIBUIȚI