Cel mai SĂNGEROS ATAC TERORIST din istoria țării! 230 de MORȚI și peste 300 de râniți după ce un CAMION CAPCANĂ a EXPLODAT, făcând RAVAGII!

439
0
DISTRIBUIȚI

Cel puţin 230 de persoane au fost ucise, iar alte peste 300 au fost rănite în atentatul produs sâmbătă după-amiază în capitala Somaliei, Mogadishu, au anunţat duminică surse medicale şi din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul agenţiei austriece APA.

Acesta este cel mai grav atentat comis vreodată în Somalia.

Bilanţul precedent era de 189 de morţi şi 200 de răniţi.

Preşedintele Somaliei, Mohamed Abdullahi Mohamed, a decretat trei zile de doliu naţional şi a lansat un apel pentru donarea de sânge.

Un atentat cu vehicul-capcană a avut loc sâmbătă după-amiază în faţa unui hotel din Mogadishu.

loading...

Potrivit martorilor, Hotelul Safari din Mogadishu s-a prăbuşit după explozia unui camion-capcană.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar în Somalia au loc frecvent atacuri comise de grupul islamist Al-Shabaab, afiliat organizaţiei teroriste Al-Qaida în Magrebul Islamic.

“Acte de laşitate de acest tip reactivează angajamentul Statelor Unite de a-i ajuta pe partenerii somalezi şi din cadrul Uniunii Africane pentru a combate mizeria terorismului”, se arată într-un comunicat al Misiunii americane în Somalia.

În ultimele luni, Statele Unite au intensificat atacurile cu drone militare vizând grupul terorist Al-Shabaab, activ în Somalia şi afiliat reţelei teroriste Al-Qaida.

loading...
DISTRIBUIȚI