COD ROSU DE INUNDATII! Natura face PRAPAD in mai multe zone din tara!

574
0
DISTRIBUIȚI

“Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii viiturilor formate in amonte, se vor produce in continuare cresteri rapide de debite si niveluri cu depasirea COTELOR DE PERICOL pe raul Barzava pe sector aval confluenta Valea Terovei, după cum urmeaza:

In intervalul 28.06.2016 ora 20:00 – 29.06.2016 ora 12 pe sectorul aval confluenta Valea Terovei – S.H. Gataia, judetele Caras Severin si Timis.

In intervalul 29.06.2016 ora 02:00 – 29.06.2016 ora 16 pe sectorul aval S.H. Gataia, judetul Timis. Se mentioneaza faptul ca raul Barzava este indiguit pe sector aval S.H. Gataia”, anunta INHGA.

Dezastru provocat de inundatii

Vijeliile au adus numai necazuri si in alte zone ale tarii. In localitati din Bistrita, Timis si Caras-Severin, oamenii aflati in pericol au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele, iar in Dambovita, un cioban a murit fulgerat langa cele 100 de oi pe care le avea in grija.

Satul Petris, aflat la poalele muntilor Calimani, in judetul Bistrita-Nasaud, a fost maturat de apele vijelioase. Innebuniti de spaima, oamenii si-au luat copiii in brate si s-au refugiat in varf de deal.

Localnica: “Le-am luat in brate si am fugit la vecina si le-am lasat pe hol la ea si am fugit acasa ca sa vad daca mai pot scoate ceva. Deja era apa, batea in usa, nu am mai putut.

Localnica: “Si pe o parte si pe partea aia venea apa, suvoaie, suvoaie si pe partea astalalta si cand am vazut ca a intrat in curte gata sa ia masina.

loading...

Pentru ca situatia e critica, pompierii au inceput sa evacueze oamenii din case. Intaietate a avut un barbat de 50 de ani care nu se poate ridica din pat. 50 de persoane au fost fortate sa-si abandoneze gospodariile si au fost cazate intr-un centru temporar.

La Bocsa, judetul Caras Severin, un parau care in mod normal are 20 de centimetri adancime s-a aflat sub cod rosu de inundatii si a facut prapad. Toti oamenii care locuiau in calea apelor au fost evacuati preventiv. La fel s-a intamplat si intr-o localitate din Timis.

Este jale si in Dambovita. Acolo, un cioban a fost lovit mortal de traznet impreuna cu cele o suta de oi pe care le-a dus la pascut.

In Campulung Moldovenesc, o viitura puternica a rupt un drum de beton pe o portiune de 30 de metri. Oamenii au ramas izolati si in disperare de cauza au chemat pompierii.

La Borsa, in Maramures, apa a navalit.

Localnica: “Tot plutea pe ape. Mi-am luat copiii in spate si i-am dus la maica-mea. Animalele nu stiam ce se va intampla cu ele.

In localitatea Giarmata din Timis, gradinile oamenilor pline de legume de vara sunt acum scufundate. Degeaba au batut scanduri in cuie la poarta, apa tot a intrat in curti.

Pana miercuri dimineata, 6 judete din Moldova raman sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente cu 70 de litri de apa pe metrul patrat. In restul tarii, codul galben de instabilitate meteo se restrange de miercuri.

Sursa: StirileProTV

loading...
DISTRIBUIȚI