Cum reușesc producătorii din Franța să crească tomate fără pesticide

280
0
DISTRIBUIȚI

În timpul conferinţei internaţionale aproducătorilor de tomatelor de la Dusseldorf, care a avut loc la începutul lunii iunie curent, reprezentanta organizaţiei franceze „Prince de Bretagne”, Marina Bogard a vorbit despre noile tendinţe pe piaţa tomatelor. În Franţa, tomatele sunt una dintre cele mai consumate legume, însă reclamaţiile negative din presă despre glifosați sau neonicotinode provoacă neîncrederea consumatorilor, scrie fruit-inform.com.

Inspectorii siguranţei alimentare franceze, tot mai des, vorbesc despre aplicarea incorectă a produselor fitosanitare, iar consumatorii se tem de resturile de chimicale ce se găsesc în legume, chiar dacă acestea corespund normelor. De aceea, membrii „Prince de Bretagne” au decis să producă legume fără a aplica insecticide, iar protecţia va fi asigurată de către entomofagi. Înanul 2017, cu susţinerea Ministerului agriculturii, a fost dat startul proiectului „Dephy Ecophyto”, pentru a ajuta proprietarii de sere să treacă la un mod de producere ecologic.

Protecţia biologică se utilizează în Franţa mai mult de 20 de ani, însă Asociaţia producătorilor, a făcut ceea ce nu a făcut nimeni până acum. A creat brendul „100% Nature&Saveurs” pentru tomatele crescute fără insecticide. Sub această denumire sunt produse peste 30 de soiuri de tomate, ce sunt comercializate în pachete cu indicele special „Fără pesticide”. Producătorii controlează şi monitorizează populaţia dăunătorilor şi entomofagilor. Mai mult, aceştia sunt învăţaţi cum să dirijeze microclima în sere pentru a crea condiţiile optime de creştere şi dezvoltare a plantelor. Legumelor crescute biologic sunt realizate cu ușurință, fiind căutate de către consumatori.

loading...
DISTRIBUIȚI