Declarațiile ȘOCANTE ale fotografului care A SURPRINS atentatul terorist în care ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis!

1348
0
DISTRIBUIȚI

Burhan Ozbilici (foto), fotograful de la agenția de presă Associated Press, care a surprins atacul, a făcut declarații emoționante.

Când un om în costum negru și cravată a scos un pistol, am fost surprins și am crezut că e o scenă teatrală. În realitate, însă, era un asasinat bine calculat, care se petrecea în fața mea și a celor prezenți la eveniment.

Am decis să mă opresc la galerie pentru că era în drumul meu, de la birou spre casă. Ambasadorul vorbea încet și cu admirație față de țara natală, se oprea din când în când pentru a îi permite translatorului să traducă. Îmi aduc aminte că mă uităm la el cât pare de calm.

După câteva secunde s-au auzit împușcăturile, unele după altele, și panică în rândul celor din public. Trupul ambasadorului zăcea pe jos, la câțiva păși de mine. Nu am reușit să văd sânge în jurul lui, cred că fusese împușcat în spate.

Mi-au trebuit câteva clipe că să realizez ce se întâmplă. Un om murea sub ochii mei, o viață se pierdea sub privirile mele. Am făcut câțiva pași înapoi și la stânga, în timp ce atacatorul gesticula cu pistolul îndreptat înspre oamenii din sală.

Mi-a fost teamă și am fost conștient de pericolul în care mă aflăm dacă atacatorul își îndreptă armă înspre mine. Am înaintat însă și l-am fotografiat în timp ce strigă în arabă.

loading...

Mă gândeam așa: Sunt aici. Chiar dacă o să fiu rănit sau ucis, sunt jurnalist. Trebuie să îmi fac meseria. Aș fi putut să fug și să nu fac poze… Dar nu aș fi știut apoi ce să le răspund celor care aveau să mă întrebe: de ce nu l-ai fotografiat? (…) Când m-am întors la birou să scot pozele, am trăit un șoc când am văzut ce am fotografiat”, a povestit Burhan Ozbilici.

loading...
DISTRIBUIȚI