Dezinformarea și MINCIUNA din presă! Câți oameni au protestat de fapt în Piața Victoriei!

1079
0
DISTRIBUIȚI

Încep să apară estimări paralele ale numărului de participanţi la manifestaţia de duminică. Stiripesurse.ro a încercat o astfel de analiză.

Calculul a pornit de la o suprafaţă măsurată în Piața Victoriei (cu ajutorul Google Maps) de circa 30.000 de metri pătrați. În această suprafață se includ spații verzi, cutii electrice, garduri vii, zone fără vizibilitate, ultimii munți de zăpadă și niște cioturi de bulevard. Dar să zicem că sunt 30.000 mp utilizabili. Pentru că înțeleg că mulțimea a fost mai mare ieri pe bulevarde, hai să zicem 35.000, scrie Stiripesurse.ro.

Numărul de oameni care încap într-un metru pătrat variază între 0 și 7, conform unui specialist american. La 7 oameni mulțimea e blocată. Cam ca 7 oameni într-un lift comunist. Este posibil dar, nah, cine ar face asta. În plus, tind să cred că dacă ți se face rău într-o mulțime atât de densă ai toate șansele să nu poți ieși și să îți fie din ce în ce mai rău și, într-un final, să ajungi la spital.

Dar să zicem că avem 7 oameni pe metru pătrat. Asta ar însemnă că locul rămâne ca după Woodstock și că niște oameni pleacă de acolo în ambulanță.

7 oameni pe metru pătrat într-un spațiu de 35000 de metri pătrați dă 245 000 oameni. Presa a dat cifra de 300 000.

Aceasta este mulțimea care a venit la concertul lui Robbie Wiliams (65 000):

Aceasta ar fi suprafața pe care s-ar întinde o mulțime de 300 000 de oameni.

Conform unor surse pe care nu am putut să le coroborez au existat la un moment dat, înainte de duminica asta, o estimare computerizată bazată pe filmări din dronă din care au rezultat estimări cam la jumătate din cele maxime circulate în presă. Dar eroarea dintr-o zi nu este aceeași ca eroarea din altă zi.

Dar 300.000 e prea mult.

loading...
SURSĂromaniatv.net
DISTRIBUIȚI