FRAUDAREA ALEGERILOR este la moda si in 2016! Cum au fost fraudate acestea in unele localitati!

1229
0
DISTRIBUIȚI
Sursa FOTO: radioiasi.ro

Se pare ca ultima moda in fraudarea voturilor este “viza de flotant”!

Cu cateva zile in urma, autoritatile se laudau cu sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot, dar se pare ca si cu acest sistem, tot exista nereguli in sectiile de votare!

De exemplu, in doua localitati din Timis, prezenta la urne a fost de doua ori mai mare decat numarul de locuitori ai comunelor!

In satul Crivobara, din Timis, unde oamenii abia au semnal la telefonul mobil, prezenta la vot este de peste 200 la suta. Explicatia este ca in ultima luna s-au mutat cu viza de flotant 110 persoane, in conditiile in care in sat initial erau doar 67 de alegatori. Acest lucru a atras atentia si reprezentantilor Biroului Electoral Judetean, care au sesizat politia. Localnicii spun ca in sat au ramas foarte putini oameni, iar pe multi dintre cei care au sosit sa voteze nu i-au mai vazut pana acum.

loading...

Localnica: “Noi nu cunoastem, nu stim, masini trec, dar cine le cunoaste, cine le stie? Nici nu sunt case multe, 3-4. Or venit oameni, dar cine ii cunoaste, amarul lor?“.

Un domn, desi locuieste in Timisoara,  a votat cu viza de flotant. Are totusi o explicatie. Are aici afaceri in agrcultura si, cum satul este imbatranit, spune ca si a adus forta de munca din alta parte.

Reporter: Dumneavoastra aveti multi oameni la lucru sau adusi?
Viorel Mihut, votant: Pai cum gasesc, cu ziua, pot eu sa cosesc 10 hectare?
Reporter: Si le faceti viza de flotant?
Viorel Mihut: ai altii vor, altii nu, depinde cum ii gasesti.
Reporter: Si au votat?
Viorel Mihut: Asta nu stiu.

O prezenta record s-a inregistrat tot in Timis, in satul Dobresti, locul natal al Patriarhlui Daniel, unde sunt doar 35 de alegatori. Prezenta la vot a depasit 220%, tot cu ajutorul celor mutati pe ultima suta de metri cu vize de flotant.

loading...
DISTRIBUIȚI