Gigi Becali a dat lovitura! Finantatorul Stelei bifeaza o victorie importanta impotriva statului roman!

662
0
DISTRIBUIȚI

Gigi Becali face ce face şi mai bifează o victorie împotriva statului român! Finanţatorul echipei Steaua a câştigat în instanţă aproape 950.000 euro despăgubiri pentru un teren pe care statul i l-a luat pentru construirea Pasajului Pipera. Becali nu va intra însă deocamdată în posesia banilor, pentru că sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, după un şir lung de procese, mai are o cale de atac, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

Mai exact, 934.621 de euro are de luat Gigi Becali, pentru exproprierea terenului din Pipera, au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia vine după un lung şir de victorii ale omului de afaceri, care a avut câştig de cauză mai mereu în instanţă, dar procesul a fost reluat din motive procedurale.

loading...

Totul a început acum şase ani, când Becali a dat în judecată Primăria Capitalei, nemulţumit de cuantumul mic al despăgubirilor pentru terenul expropriat. Terenul în legătură cu care Becali a dat în judecată municipalitatea avea 1.773 de metri pătraţi şi era amplasat pe Şoseaua Pipera. Finanţatorul Stelei a fost expropriat în 2010, iar Primăria Capitalei a stabilit să îl despăgubească pe acesta cu 68.000 de euro, adică aproximativ 38,35 de euro pentru un metru pătrat, însă Becali a atacat în instanţă hotărârea municipalităţii. Tribunalul Bucureşti, prima instanţă care a judecat dosarul deschis după ce Becali a contestat cuantumul despăgubirilor, a hotărât ca omul de afaceri să primească suma de 590 de euro pentru fiecare metru pătrat de teren, respectiv 1,04 milioane de euro în total. Decizia Tribunalului a fost atacată de municipalitate la Curtea de Apel Bucureşti, care a stabilit un cuantum al despăgubirilor de 773.000 de euro, ceea ce înseamnă aproape 436 de euro pe metru pătrat. Într-un final instanţa supremă a decis că dosarul trebuie rejudecat de Curtea de Apel, care a luat hotărârea în urmă cu câteva zile.

Becali nu este însă campionul despăgubirilor pentru terenuri, ci un alt mebru al familiei sale, şi anume nepotul său, Vasile Geambazi. Acesta are de primit 70 de milioane de euro pentru un teren de 28,5 hectare din localitatea Voluntari. Nepotul lui Becali a primit deja o bună parte din aceşti bani, în tranşe.

loading...
DISTRIBUIȚI