Iarna face RAVAGII! CODUL ROȘU a fost EXTINS și PRELUNGIT! Mai multe Drumuri Naționale au fost ÎNCHISE!

788
0
DISTRIBUIȚI

Codul roșu de viscol a fost prelungit și extins. Astfel, județele Constanța și Tulcea vor fi până la ora 18:00, județele Buzău, Brăila și Vrancea până la ora 16:00, județele Ialomița și Călărași până la ora 13:00. Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Patru localităţi din Buzău sunt, vineri dimineaţă, fără curent electric, iar mai multe drumuri au fost închise, din cauza viscolului. De asemenea, ISU a ajutat Ambulanţa să intervină la un copil de 3 ani la care nu putea interveni din cauza zăpezii.

Potrivit ISU Buzău, vineri dimineaţă, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor la un copil de 3 ani, din localitatea Boldu.

Mai multe maşini sunt blocate pe A2. Autoturismele sunt conduse de poliţişti la ieşirea de pe autostradă. Un microbuz în care de aflau nouă persoane a rămas blocat pe A2, după ce autostrada a fost închisă. Alături de microbuz erau şi alte maşini, acestea deplasându-se, în prezent, în coloană controlată, însoţite de poliţişti, către ieşirea de pe A2.

loading...

Potrivit Mediafax, microbuzul nu a mai putut înainta de la kilometrul 77 din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, acesta având nouă pasageri.

Potrivit informațiilor transmise de jurnaliștii de la digi24, unitatea 1 de la Cernavodă a fost oprită din cauza condițiilor meteo extreme. Producerea de energie electrică la Cernavodă a scăzut astfel, la jumătate, reactorul 2 lucrând la capacitate normală. Autoritățile au transmis că oprirea este una controlată, din motive de securitate.

„Această perturbaţie apărută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unităţii 1 de la SEN, reactorul rămânând în funcţiune la un nivel redus de putere. Sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează reprezentanţii companiei.

loading...
DISTRIBUIȚI