Imagini INCREDIBILE pe DN10! Două localități se află SUB APE, iar barajul de la Siriu a ajuns la COTA DE ALARMĂ!

152
0
DISTRIBUIȚI

Un lac imens. Asta a devenit drumul național 10 la Întorsura Buzăului, în urma ploilor însemnate din ultimele ore și a scurgerilor de pe versanți. Barajul de la Siriu a ajuns aproape de limita de umplere, iar hidrologii au decis dublarea cantității de apă eliminată prin vane.

Un clip filmat de la bordul unui autobuz ce tranzita DN 10 relevă proporțiile inundațiilor care au blocat circulația pe cel mai important drum ce leagă Buzăul de Brașov. Pe alocuri, nivelul apei depășește balustrada de protecție, iar întreaga cantitate de apă se revarsă în baraj.

loading...

„Este de neimaginat. Nu stiu dacă autoritățile vorbesc despre asta, căci este în judetul Covasna, dar este ceva ce nu s-a mai întâmplat de zeci de ani.”, este descrierea care însoțește filmulețul de mai jos.

La ora 10:00, acumularea de la Siriu ajunsese la un nivel de 566,32 de metri peste nivelul mării, foarte aproape de limita de umplere, care este de 579 de metri. Totuși, spun autoritățile, este aproape imposibil ca acumularea să ajungă la limită, însă, chiar și așa, barajul ar suporta-o fără probleme.

Ca măsură de siguranță, hidrologii au dublat cantitatea de apă care se elimină prin vanele deschise ale Barajului Siriu, în acest moment, debitul fiind de 120 metri cubi pe secundă.

loading...
VIAreporterbuzoian.ro
DISTRIBUIȚI