Imaginile DRAMATICE ale ATENTATULUI TERORIST care a avut loc azi noapte in Franta!

948
0
DISTRIBUIȚI

Franta a fost inecata in sange de ziua ei. Cel putin 80 de oameni au murit, iar peste o suta au fost raniti in urma unui atac nemilos care a avut loc azi noapte la Nisa. Printre victime se numara si cetateni straini. Un camion a spulberat sute de persoane aflate intr-o zona de pe tarmul Mediteranei, unde asistau la un foc de artificii cu ocazia Zilei Nationale a tarii. In doar cateva clipe, sarbatoarea s-a transformat intr-un cosmar, in care cadavrele zaceau pe caldaram, iar supravietuitorii alergau orbeste in speranta ca vor scapa nevatamati. Martorii au surprins scene apocaliptice.

Presedintele Frantei, Francois Hollande a calificat masacrul drept un atac terorist, anuntand o serie de masuri suplimentare de securitate.“Este clar ca trebuie sa facem totul pentru a lupta impotriva flagelului terorist”, a subliniat el.“Franta a fost lovita in ziua sa nationala, 14 iulie, simbol al libertatii. Drepturile omului sunt negate de teroristi”, a adaugat liderul de la Elysee, care le-a transmis condoleante victimelor.

El a precizat ca autorul atacului este in curs de a fi identificat si ca autoritatile verifica in prezent daca a avut complici. “Toata Franta este sub amenintarea terorismului islamist. Trebuie sa dam dovada de o vigilenta absoluta si de o hotarare fara ezitare”, a afirmat seful statului francez, prezentand o serie de masuri pe care le va lua in acest sens.
El a afirmat ca va mentine operatiunea “Sentinelle” la un nivel sporit, ce va permite mobilizarea a 10.000 de militari suplimentari, in caz de nevoie. In plus, Hollande va recurge la asa-numita rezerva operationala, adica la toti cei inrolati in fortele militare si de ordine ale tarii, pentru a ajuta efectivele politiei si jandarmeriei, in special in ceea ce priveste controlul frontierelor.

De asemenea, presedintele francez a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu inca trei luni. “Un proiect de lege in acest sens va fi prezentat Parlamentului saptamana viitoare”, a adaugat el. Pe plan externe, Hollande a anuntat ca Franta isi va intensifica actiunile din Irak si Siria.“Franta este indurerata de aceasta noua tragedie, este oripilata de ce s-a intamplat, aceasta monstruozitate de a folosi un camion pentru a ucide zeci de persoane care tocmai sarbatorisera Ziua Nationala. Franta este indurerata, in lacrimi, dar este puternica”, si-a incheiat Hollande alocutiunea.

loading...
DISTRIBUIȚI