Incident socant intr-un parc de distractii din Poiana Brasov! “O trageau de brate, desi le arata ca sunt rupte!”

687
0
DISTRIBUIȚI

Incident socant intr-un parc de distractii din Poiana Brasov. O fata de 17 ani din Marea Britanie, venita in Romania pentru activitati de voluntariat, s-a ranit grav in weekend, in timpul ce cobora o panta abrupta intr-o bila gonflabila.

Niciunul dintre prietenii victimei nu isi inchipuia in acele momente ca fata tipa de durere. Ba mai mult o incurajau bucurosi. La un moment dat insa bila gonflabila a lovit un damb si a fost azvarlita in aer. Abia cand a ajuns la baza pantei martorii au inteles ca s-a intamplat ceva rau.

In mod normal utilizatorul bilei de zorbing trebuie asigurat cu hamuri la picioare, la bazin si peste piept. Ocupantul sta cu mainele intinse si se prinde de doua manere. Nu se stie insa daca tanara a inteles ce are de facut sau daca proprietarii bilei i-au explicat bine, in engleza, acest lucru.

61823923

“Oamenii care aveau grija de minge nu au luat-o in serios ca s-a ranit dar vedeai pe fata ei ca sufera”, spune o prietena, care a fost martora la incident. “Tipa. Au incercat sa o traga de brate afara din bila de mai multe ori desi ea le arata ca are bratele rupte…..”

Au urmat scene cumplite, in care era evident ca fata nu reusea sub nicio forma sa iasa din bila gonflabila care are un orificiu foarte stramt. Disperat, tatal tinerei a insistat sa fie taiat dispozitivul – dar asta s-a intamplat cu mare intarziere.

Ionut Popa, angajat al parcului de distractii: A fost legata destul de bine.
Reporter: Si ce s-a intamplat? s-au desfacut, s-au rupt?
Ionut Popa: Nu stiu exact, poate si-a dat ea drumul la maini. I-am explicat destul de clar.”

Si mai grav, acuza prietenii tinerei este ca angajatii nu i-ar fi sarit imediat in ajutor ba chiar au tras-o de maini.

“Timp de o jumatate de ora nu au vrut sa taie bila pentru ca le pasa de bussiness-ul lor, fac bani din aceasta activitate. Gaura de iesire este foarte stramta, avea amandoua manile rupte, erau infasurate cu ceva, nu putea sa miste si ei tot au insistat sa o traga...”, spune prietena fetei

In loc sa sune imediat la 112, angajatii parcului au chemat salvamontul. Cand a vazut despre ce e vorba, salvamontistul si-a dat seama ca el nu are cum sa ajute ranita, care avea dureri crunte – si a chemat ambulanta. Trecuse deja mai bine de o jumatate de ora, timp in care fata s-a chinuit ingrozitor.

Administratorii parcului de distractii sustin ca au respectat intru totul procedurile de siguranta. Spune chiar ca a pus-o sa semneze – dar hartiile sunt pe alt nume. Inspectorii de la Protectia Consumatorului au verificat parcul de distractii din Poiana Brasov si au descoperit o serie intreaga de nereguli.

Fata facea parte dintr-un grup de 10 voluntari englezi veniti in Romania sa-i ajute pe copiii si batranii bolnavi de cancer. Dupa incident, a fost dusa, pe cheltuiala familiei, la Londra, unde va fi operata la ambele maini. Medicii britanici spun ca manevrele gresite facute dupa accident i-au agravat starea, iar tanara s-a ales cu leziuni neurologice la mana stanga. Nu si-o mai simte si exista chiar riscul ca bratul sa raman paralizat.

Prietenii fetei, care au asistat la incident spun ca procedurile de siguranta au fost incalcate flagrant. Clientilor nu li s-ar fi facut un instructaj detaliat inainte de coborare. In plus, declaratiile pe proprie raspundere ce trebuie semnate in prealabil erau doar in limba romana. Una dintre voluntare a semnat actul, dar tanara ranita nu a mai facut acest lucru. In mod normal, pentru ca are sub 18 ani, ar fi trebuit ca documentele sa fie semnate de un adult, tatal care o insotea- in acest caz. Familia ranitei este decisa sa ceara in instanta despagubiri pentru suferintele indurate de tanara. Ancheta este condusa de politisti, de pe o parte, si de inspectorii OPC, pe de alta parte. Deocamdata, dupa incident, pista de zorbing, asa cum se numeste acest tip de distractie in bile gonflabile, a fost inchisa temporar.

Dupa acest accident ingrozitor tanara a fost dusa pe cheltuiala familiei la Londra, unde va fi operata la ambele maini. Medicii britanici spun ca manevrele gresite facute dupa accident i-au agravat starea, iar pacienta s-a ales cu leziuni neurologice la mana stanga. Exista riscul ca bratul sa ramana paralizat. Pista de zorbing a fost inchisa temporar.

Sursa: StirileProTV

loading...
DISTRIBUIȚI