INCREDIBIL! Nostradamus a prezis cutremurul din Italia! Insa ce a zis ca va urma dupa acest cataclism sperie intreaga omenire!

13706
0
DISTRIBUIȚI

Marele astrolog francez Michel de Nostradamus a prezis o calamitate nemaivăzută în Europa, în urma căreia Vezuviul va erupe din nou după nenorocirea produsă de vulcan in timpul Imperiului Roman.

Una dintre cele mai îngrozitoare profeții este legată de anul în care ne aflăm. Potrivit catrenelor scrise de Nostradamus, 2016 va fi anul în care vulcanul Vezuviu va erupe după ce un cutremur năprasnic va lovi Italia. Toate acestea vor prevesti adevarata Apocalipsa.

„O mișcare în pantă a Pământului și o mare calamitate va veni peste pământurile din Vest și Lombardia, dar și zona Vezuviului, care va erupe și se va prăvăli producând stricăciuni nemaivăzute”, spune profetia marelui astrolog și numerolog, Nostradamus.

O astfel de eruptie majora a Vezuviului, pe langa pagubele locale, similare cu cele din timpul Imperiului Roman, cand Pompeiul a fost acoperit de lava si cenusa, poate duce si la o scadere a temperaturii medii a climei pe continentul european, dar si in restul lumii, producand efecte similare cu cele din anul 1816.

Vulcanul Vezuviu este unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume. Deși oamenii de stiinta nu stiu cand va erupe, toți sunt de acord că viitoarea eruptie ar putea fi devastatoare.

Eruptia ar incepe cu un suflu atat de puternic, incat coloana de cenusa si lava ar ajunge la o inaltime de 40 de kilometri, in stratosfera. Resturile ar cadea pe Pamant, bombardand zona din jurul vulcanului cu fragmente de lava fierbinte, arata un posibil scenariu al eruptiei Vezuviului, descris in revista Nature.

Acoperisurile se naruie, vehiculele sunt oprite, avalanse de lava topita curg pe pantele vulcanului, ingropand totul in calea lor. Aproape peste tot e noapte, o metropola devine un pustiu vulcanic.

Orasul se numeste Napoli, din Italia, iar vulcanul ce poate produce un cataclism este Vezuviul, cel care a distrus orasul Pompei, in anul 79 d.Hr. Scenariul poate parea exagerat, dar in urma cutremurului si tsunami-ului din Japonia, multe zone din lume isi reevalueaza riscurile.

Orasul Napoli iese in evidenta, ca fiind deosebit de vulnerabil, avand o populatie de 3 milioane de locuitori, care traiesc in umbra Vezuviului. Vulcanul a fost inactiv o lunga perioada de timp, existand o mica eruptie in anul 1944, dar studiile recente sugereaza ca Vezuviul ar putea fi mai periculos decat estimarile anterioare.

„Nu a existat niciun precedent de evacuare, in epoca moderna, de o asemenea amploare. Acesta este motivul pentru care Vezuviul reprezinta cel mai periculos vulcan din lume,” a spus Giuseppe Mastrolorenzo, vulcanolog la Observatorul din Napoli.

Gigantul adormit nu va sta linistit pentru totdeauna. Studiile seismice au detectat un strat neobisnuit la 8-10 kilometri, in adancime, sub suprafata muntelui. Mastrolorenzo si colega sa Lucia Pappalardo interpreteaza acest strat ca fiind un rezervor de magma activa, care poate produce o explozie de mare anvergura, asemanatoare celei din anul 79 d.Hr.

Cercetatorii recomanda o evacuare completa a unei zone de 20 de kilometri, din jurul Vezuviului. Departamentul Civil de Protectie din Italia are un plan de evacuare, care a fost conceput inca din 1995 si imbunatatit in 2003. Oficialii au redus timpul de evacuare de la doua saptamani, cum era prevazut, la doar 72 de ore.

„O evacuare completa a celor 3 milioane de locuitori din Napoli, poate fi imposibil de gestionat,” spune Warner Marzocchi, de la Institutul National de Geofizica si Vulcanologie din Roma.

loading...
DISTRIBUIȚI