INCREDIBIL! O TORNADA DE FOC a luat nastere zilele trecute!

1834
0
DISTRIBUIȚI

După cum probabil știți deja, statul american California trece printr-o perioadă nefastă, caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, care dau naștere unor incendii de proporții. Însă atunci când se ciocnesc cu vârtejuri extrem de puternice, acestea pot produce un fenomen și mai grav: tornadele de foc. Ele sunt menționate oarecum rar la televizor, însă cei de la National Geographic susțin că asemenea tornade se produc mai des decât am crede.

În Japonia, de exemplu, acestea sunt cunoscut drept ”tornade dragon”. Cel mai mare dezastru cauzat de fenomenul respectiv ar fi avut loc în anul 1920, în urma unui cutremur care a lovit orașul Tokio. Americanii le mai numesc și firenado, iar de curând, cineva a reușit să realizeze o filmare excepțională.

Tornada de foc pe care o puteți vedea în înregistrarea de mai sus s-a format în regiunea Santa Barbara din California, unde pompierii se luptă cu incendiile de câteva zile. O suprafață de aproximativ 32 de kilometri pătrați a fost arsă în tot acest timp. În ciuda pericolelor la care se expun, mulți oameni încearcă în continuare să înregistreze asemenea evenimente de aproape.

Sursa: playtech.ro

 

loading...
DISTRIBUIȚI