Informatia aparuta in presa, despre moartea hacker-ului roman, Guccifer, DEZMINTITA chiar de autoritati!

1571
0
DISTRIBUIȚI

In presa online americana a aparut o informatie potrivit careia hackerului roman Guccifer ar fi fost gasit mort in celula lui, din inchisoarea din Virginia, unde a fost incarcerat dupa extradarea din tara, iar circumstantele decesului ar fi suspecte.

Insa autoritatile au negat informatia dupa cateva ore.

Potrivit christiantimesnewspaper.com, Marcel Lazar Lehel, alias Guccifer, ar fi fost gasit spanzurat in celula lui, dupa o aparenta sinucidere, chiar inainte ca agentii FBI sa-l supuna unui nou interogatoriu.

Stirea, care nu avea nicio confirmare oficiala, a aparut la doar cateva ore dupa ce FBI a anuntat ca nu va recomanda sa se formuleze acuzatii penale impotriva lui Hillary Clinton cu privire la faptul ca si-a folosit mesageria electronica privata si a fost extrem de neglijenta pe cand era secretar de Stat.

Potrivit altor site-uri, Guccifer ar fi disparut din celula lui.

Dupa cateva ore, timp in care informatiile s-au raspandit si pe alte site-uri si s-au facut numeroase speculatii, autoritatile din statul Virginia le-au deznimtit printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al orasului Alexandria, acolo unde se afla inchisoarea in care este incarcerat Guccifer, relateaza StirileProTV.

Cine este cu adevarat Guccifer

Guccifer (pe numele real Marcel Lazăr Lehel) este un hacker român.

A fost condamnat, în 2012, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 3 București fiind acuzat de încălcarea intimității virtuale ale unor nume cunoscute din România, între 2010 și 2011. 

Astfel, Guccifer a accesat ilegal conturile de Facebook și adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoș Moștenescu, Laura Cosoi. Pe lângă aceștia, hackerul a mai pătruns în intimitatea altor vedete precum: Bianca Drăgușanu, Cristian Pulhac, Ada Milea sau Rona Hartner.

Printre alții, Guccifer a mai spart conturile unor personalități precum comedianul Steve Martin, actrița Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurări americane MetLife și John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU.

În august 2013, „Guccifer” a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondență prin e-mail între fostul secretar american de stat, Colin Powell și euro-parlamentarul PSD, Corina Crețu.

Guccifer a spart conturile de e-mail de Yahoo și Gmail ale șefului SRI, George Maior. După aceea s-a oferit să îi ofere informații despre George Maior omului de afaceri și politicianului Dan Voiculescu.

Guccifer A fost arestat preventiv pe 23 ianuarie 2014.

Pe 6 iunie 2014, Guccifer a fost condamnat la șapte ani închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă, precizeaza wikipedia.org.

loading...
DISTRIBUIȚI