Inteligenta Artificiala ar putea ajuta sau distruge?

794
0
DISTRIBUIȚI

Inteligenta artificiala (AI) ar putea ajuta. Stim cu totii ca oamenii prefera sa angajeze oameni care sunt la fel ca ei, iar aceasta poate duce la culturi sexiste la locul de munca.

Industria Tehnologica Mondiala are o problema cu diversitatea si crede ca solutia pentru discriminarea sexuala la locul de munca poate fi inteligenta artificiala.

Fondatorii viitorului este o noua aventura care spera sa descopere acei “Mark Zuckerbergi” ai viitorului folosind algoritmi.

Dl. Bowles, un expert in inteligenta artificiala, a dezvoltat un soft care modeleaza caracteristicile antreprenorilor de scces, cum ar fi Niklas Zennstorm, cel care a infiintat Skype, si Natalie Massenet, care a inceput Net-a-Porter. Acesta a spus: “Un AI nu stie nimic despre trecutul tau, nici ce scoala sau universitate ai facut.”

Soft-ul si-a dat seama de semnele timpurii ale oamenilor care s-ar putea face buni antreprenori chiar daca acestia nu au fondat inca o companie, acestia crescand numarul candidatilor pentru Google, Linkedln si Crunchbase.

Acei candidati au fost testati ulterior prin metode clasice de catre experti ai “Forumului Fondatorilor”, retea infiintata de Brent Hoberman, acesta din urma fiind si co-fondatorul lastminute.com impreuna cu Martha Lane-Fox, rezultatnd o lista initiala de 100 de persoane.

Google deja a automatizat unele dintre procesele sale de angajare. Saberr, o firma din Londra, vrea sa vada cat de bine se integreaza noii angajati (prin AI) printre angajatii deja existenti.

loading...

Rezultatul pare sa functioneze – Un studiu efectuat de Harvard Business Review, arata ca soft-ul este cu 25% mai eficient in efectuarea angajarilor decat oamenii.

Potrivit unei companii cu angajare algoritmica, Infor Talent Science, printre cei 50.000 de oameni angajati de soft-ul lor, a existat o crestere de 26 de procente a persoanelor minoritare.

In ceea ce priveste statistica “Fondatorilor Viitorului”, din cele 100 de persoane selectate, 41 sunt femei. (Potrivit Biroului National de Statistica, in Marea Britanie, femeile reprezinta 14.4% din forta de munca)

Acest program a devenit destul de important, deoarece fondatorii determina cultura sexista a companiilor lor.

Deoarece oamenii prefera sa angajeze oameni ca ei, deseori duce la culturi rasiste. In multe cazuri s-a auzit de plangeri rasiste in companiile noi infiintate in Londra.

Dincolo de rezolvarea rasismului din Londra, “Fondatorii Viitorului” ofera prin acest soft si un alt viitor fericit. “Momentan, in fiecare dintre noi, exista riscul si incertitudinea in gasirea unei idei si transformarea ei intr-o afacere de succes. In schimb, soft-ul te va alege dintre o multime de oameni sa-ti spuna ca vei fi un antreprenor mare. Vei lua parte la un program anteprenorial, care vine cu ideea perfecta de afacere pentru tine si fara sa-ti dai seama tu vei fi urmatorul Zuckerberg fara a ridica un deget.” au mentionat acestia.

 

 

 

loading...
DISTRIBUIȚI