Kovesi, după ce a fost demisă: Voi rămâne procuror. DNA este o instituţie matură. Am demonstrat că, da, corupţia poate fi înfrântă

332
0
DISTRIBUIȚI

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, după ce a fost revocată de preşedintele Klaus Iohannis, că va rămâne în continuare procuror, chiar dacă şi-a încheiat cariera în fruntea DNA. Laura Codruţa Kovesi a coborât la declaraţii însoţită de toţi colegii procurori. DNA va fi condusă interimar de Marius Iacob, adjunctul Laurei Codruţa Kovesi, până la numirea unui nou titular.

După cum ştiţi, preşedintele a emis decretul de revocare. Aşadar, mandatul meu încetează începând de azi. Am fost şef al DNA timp de 5 ani şi tot ce am realizat sau nu am realizat am consemnat într-un raport care va putea fi studiat pe site. Propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. CSM a dat un aviz negativ. Am demonstrat că o parte dintre argumentele ministrului Justiţiei sunt nereale şi nejustificate.

Decretul semnat de preşedinte lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare a procurorilor faţă de Ministrul Justiţiei? O clarificare rămâne în continuare necesară. Am luat act de decretul de revocare, începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vă mulţumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism, pentru dârzenia de care aţi dat dovadă în lupta cu infracţionalitatea. DNA a demonstrat că legea este egală pentru toţi, că nimeni nu este prea important pentru a se sustrage legii. Am demonstrat că, da corupţia poate fi înfrântă! Episodul de azi nu este o înfrângere. Modul brutal în care se schimbă legile arată că vor protecţie pentru trecut, prezent şi viitor. Noi, procurorii, nu putem să ducem o luptă politică, ne interzice legea. Dar luptăm pentru independenţa procurorilor.

DNA este o instituţie matură. Dragi colegi, nu abandonaţi! Continuaţi să vă faceţi treaba! Un mesaj pentru societate: corupţia poate fi învinsă, nu abandonaţi!

loading...
DISTRIBUIȚI