Legea privind falimentul persoanelor fizice a fost pentru prima dată aplicată în România! Un bărbat din Constanța a obținut statutul de insolvent

388
0
DISTRIBUIȚI

Legea privind falimentul persoanelor fizice a fost pentru prima dată aplicată în România: un bărbat din Constanța a obținut statutul de insolvent și i s-a fixat un lichidator care să coordoneze aplicarea unui plan de resstructurare a datoriilor.

Decizia judecătoriei Constanţa a fost luată în urma cererii debitorului care, pe lângă băncii şi firme de recuperare creanţe, are 93 de creditori, majoritatea persoane fizice.

Legea falimentului personal, ce a intrat în vigoarea chiar anul acesta, presupune ca o opersoană fizică care face dovada că nu mai îşi mai poate achita datoriile să fie scuitit de la plată o perioadă de timp sau să plătească doar o parte dintre obligaţiile lunare.

În această perioadă, însă, el va trebui să urmeze un plan de restructurare construit şi aplicat de un lichidator. Condiţiile sunt foarte dure, iar debitorul trebuie inclusiv să îşi scoată la vânzarea bunurile de care nu are neapărată nevoie, cum ar automobilul, aparatura electronică sau mobila mai scumpă de 5000 de euro.

De asemenea, debitorul nu va mai putea face cheltuieli altele decât cele necesare supravieţuirii. vacanţele, de exemplu, nu mai sunt permise.

loading...
DISTRIBUIȚI