Mare ATENȚIE la detaliul de pe bancnota de 100 de lei! Autoritățile AU INTRAT ÎN ALERTĂ! Ți se poate întâmpla și ție!

110
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți comercianți și reprezentanți ai unor bănci au confirmat faptul că în ultima vreme s-au confruntat cu foarte multe astfel de cazuri. Numărul bancnotelor false depistate în România a înregistrat o creștere semnificativă în ultima perioadă.

Băncile sunt și ele vizate de activitatea falsificatorilor de bani, chiar dacă măsurile de securitate sunt mai stricte și este mai riscant. Casierița unei bănci din centrul municipiului Bacău ne-a confirmat situația. „Au fost mai multe cazuri în ultimele luni, iar acum avem grijă sporită atunci când verificăm banii. Au venit și polițiștii la noi la sediu și ne-au arătat în detaliu cum să procedăm și cum să depistăm mai ușor banii falși”, a spus aceasta pentru Ziua de Bacău.

Bancnota de 100 de lei, preferata falsificatorilor

loading...

Bancnota de 100 de lei pare să fie preferata celor care falsifică bani. În primul rând, nu atrage atenția așa ușor ca una de 200 sau 500 de lei, având o valoare mai mică. În al doilea rând, este vorba de tactica falsificatorilor. Aceștia operează în special la chioșcuri de ziare sau magazine non-stop, unde cumpără produse de 5-6 lei, și, profitând de aglomerație sau de oboseala vânzătorilor la ceasuri târzii, plătesc cu bancnote de 100, false.

Indicii pentru depistarea falsurilor:

– lipseşte microtextul, în funcție de cât de mult şi-au bătut capul falsificatorii cu imitarea elementelor de siguranță

– hârtia este diferită: mai groasă, mai subțire sau cerată pentru bancnota de polimer

– culorile șterse sau mult mai accentuate ori contrastul este prea mare

– elementele de siguranță sunt realizate grosier.

DISTRIBUIȚI ca să afle toată lumea!

loading...
SURSĂa1.ro
DISTRIBUIȚI