Ne mai întrebăm de ce iau polițiștii ȘPAGĂ! Salarii de “RAHAT” pentru polițiști, mai mici decât ale unor șoferi sau bucătari, în NOUA LEGE A SALARIZĂRII!

851
0
DISTRIBUIȚI

Salariile maxime de încadrare ale agenţilor şi multor ofiţeri din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională sunt mai mici decât cele ale brancardierilor, bucătarilor şi şoferilor debutanţi, în proiectul de Lege-Cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, elaborat de Ministerul Muncii, ne-a spus Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.

Proiectul de lege privind salarizarea unitată – elaborat de Ministerul Muncii – a fost prezentat pe 28 noiembrie, de Ministerul Muncii în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Dacă va fi adoptată în actuala formă, legea va intra în vigoare la 1 iulie 2017 şi se va aplica etapizat.

Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA, a explicat pentru ECONOMICA.NET care sunt cele mai mari probleme ale proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor.

La o minimă trecere în revistă a anexelor, la familia ocupaţională apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, anexa VII, funcţionarii publici cu statut special, în mod deosebit agenţi, dar şi mare parte dintre ofiţeri au salariile de încadrare maxime mai mici decât un brancardier debutant, decât un bucătar debutant, decât un asistent debutant, decât un şofer debutant, a explicat Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.

Concret, ce salarii sunt prevăzute în proiectul de lege a salarizării bugetarilor:

Salariile maxime de încadrare pentru funcţii corespunzătoare gradului de agent-agent şef principal de poliţie/penitenciare vor fi de 1.756 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.785 lei pentru cei cu studii superioare.

Salariile maxime de încadrare pentru funcţii corespunzătoare gradului de agent-agent şef principal de poliţie/penitenciare (şef formaţiune) – prevăzute în proiectul de lege a salarizării bugetarilor – sunt de 1.770 lei pentru cei cu studii medii, respectiv de 1.800 lei pentru angajaţii cu studii superioare.

Spre comparaţie, proiectul de lege antemenţionat prevede ca salariul de bază pentru bucătar cu studii medii/generale, cu 0-3 ani vechime, care lucrează în unităţi de navigaţie să fie de 1.816 lei.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la anatomie patologică şi medicină legală e de 2.579 lei în proiectul de lege a salarizării unitare.

Salariul de bază pentru brancardier cu 0-3 ani vechime, care lucrează la servicii de ambulanţă, compartimentele de primiri urgenţe este de 1860 lei în proiectul de lege a salarizării bugetarilor.

Salariul de bază al şoferilor din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, care au 0-5 ani vechime va fi de 1804 lei, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma actuală.

Salariul de bază minim al şoferilor din cadrul cabinetului demnitarilor va fi de 2.103 lei.

Salariul de bază minim al şoferilor din unităţile bugetare din subordinea ministerelor şi a celorlalte instituţii ale administraţiei publice va fi cuprins între 1808 lei şi 1832 lei.

Salariul de bază minim al şoferilor din administraţia publică sanitar veterinară va fi cuprins între 1824 lei şi 1856 lei.

Salariul de bază minim al şoferilor de autosanitară va fi de 1824 lei – 1856 lei, dacă proiectul de lege va fi adoptat în actuala formă.

Continuarea pe economica.net

loading...
DISTRIBUIȚI