“PRAȘTIA LUI DAVID” arma TERIBILĂ dezvoltată în parteneriat cu SUA, este COMPLET funcțională. Ce este mai exact și cum FUNCȚIONEAZĂ aceasta!

743
0
DISTRIBUIȚI

Ministerul israelian al apărării a anunțat miercuri încheierea cu succes a testelor sistemului antirachetă Praștia lui David, transmite Xinhua. Sistemul are rolul de a intercepta rachetele cu rază scurtă și medie de acțiune lansate din Gaza și sudul Libanului.

Testul anunțat miercuri a fost al cincilea dintr-o serie și a constat din lansarea unor ținte care reprezentau amenințările și interceptarea lor de către rachete Stunner.

“Interceptoarele au fost lansate, au efectuat toate fazele zborului și au interceptat țintele”, arată un comunicat al ministerului israelian al apărării. Analizele preliminare arată că obiectivele testului au fost “atinse cu succes”.

loading...

Sistemul, botezat „David’ Sling” (Praștia lui David) a lovit toate țintele care simulau rachete cu rază lungă de acțiune care ar putea fi lansate asupra Israelului din Siria sau de către gherilele pro-Iraniene Hezbollah, din Liban, informează Reuters.

Testul a fost efectuat în comun de Organizația pentru Apărare Antirachetă a Israelului și Agenția SUA pentru Apărare Antirachetă (MDA) la poligonul maritim Yanat din sudul Israelului. Directorul MDA, viceamiralul Jim Syring, a declarat că Statele Unite sunt “angajate ferm în susținerea dezvoltării de către Israel a unui sistem de apărare antirachetă”.

Sistemul Praștia lui David a fost construit de Rafael Advanced Defence Systems din Israel, cu Raytheon Missile Systems din statul american Arizona ca subcontractor.

loading...
SURSĂrealitatea.net
DISTRIBUIȚI