Prima REACȚIE a Președintelui Klaus Iohannis după ce Ministrul Justiției a cerut REVOCAREA procurorului șef al DNA!

345
0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a reacționat și pe Facebook, după ce ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului-șef al DNA. „Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. „

„Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, este mesajul lui Klaus Iohannis, după Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

Mesajul transmis pe Facebook de președintele României este similar cu cel transmis, anterior, de Administrația Prezidențială a trimis un comunicat.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, scrie în comunicatul transmis de Cotroceni.

Ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, la finalul unei conferințe de presă în care a prezentat raportul privind activitatea DNA. În urma anunțului făcut de Tudorel Toader, au avut loc proteste în fața Palatului Victoriei, precum și în alte orașe din țară.

loading...
SURSĂlibertatea.ro
DISTRIBUIȚI