Primele DECLARAȚII ale lui Ilie Năstase după ce a fost EVACUAT de la FedCup și SUSPENDAT de ITF!

1406
0
DISTRIBUIȚI

Fostul campion de tenis Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru comportamentul de la meciul România – Marea Britanie. El a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente şi ”un comportament nesportiv”.

“Noi pe noi, românii, ne împiedicăm să facem lucruri pentru ţară!”, a spus Ilie Năstase, într-o intervenţie telefonică pentru Realitatea TV. Fostul mare tenismen atrage atenţia asupra lipsurilor din lumea sportului românesc.

“Suntem mai mult patrioţi decât ceilalţi români, dacă toţi ne-am face treaba pe felia noastră, toţi am fi patrioţi. Până acuma ne spunea că nu ne lasă comuniştii, acuma cine nu ne lasă să ne facem treaba? Noi pe noi, românii, ne împiedicăm să facem lucruri bune, nu trebuie să inventăm absolut nimic, trebuie să copiem ce e bun în partea cealaltă”, a spus Ilie Năstase.

Sportivul a vorbit şi despre necesitatea ca cei mici să practice un sport, într-o eră marcată de evoluţia continuă a tehnologiei.

“E foarte greu, sportul românesc nu are aceleaşi condiţii ca în celelalte ţări. Cred că sportul nu este o prioritate la noi. Dacă ar fi, am fi mult mai sănătoşi şi am cheltui mult mai puţini bani pentru sănătate”, a mai spus acesta.

De aceeaşi părere este şi Nadia Comăneci. Faţă de perioada în care s-a făcut remarcată, România are o bază de sportivi mult mai mică, apreciază ea. Totuşi, mărturiseşte că participarea la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca o emoţionează şi o umple de speranţă în ceea ce priveşte o revenire a gimnaştilor români în competiţiile internaţionale.

loading...

“Nu sunt o persoană care să arate cu degetul cine e de vină… Nu ştiu cine este cel care poate să facă sau să ajute sau să fie capabil să ne îndrume, dar este foarte simplu, dacă ne gândim la generaţia de astăzi, la fiecare generaţie, la fiecare copil, atunci trebuie să găsim oportunităţi ca să le oferim acestor copii”, a spus Nadia Comăneci.

Capitanul nejucator al echipei de Fed Cup, Ilie Nastase, a fost dat afara de pe teren, in timpul meciului dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta.

Fostul mare tenismen a avut o iesire necontrolata in timpul partidei din Cupa Federatiilor dintre echipa Romaniei si cea a Marii Britanii. Nastase care este capitan a adresat injurii jucatoarei Johanna Konta si antrenoarei acesteia.

Tensiunea meciului Sorana Cirstea – Johanna Konta l-a afectat pe capitanul Ilie Nastase. Initial, s-a certat cu arbitrul de scaun, care l-a trimis in tribune. De acolo, i-a adresat cateva injurii jucatoarei britanice, dar si antrenoarei acesteia. Konta a inceput sa planga si a cerut intreruperea partidei pentru limbaj ofensator.

Meciul a fost reluat, iar Konta a invins-o in doua seturi pe Sorana Cirstea. Nastase si-ar fi continuat insa tirul injuriilor, de data aceasta victime fiind jurnalistii britanici prezenti la Mamaia. “Voi, englezii, credeti ca puteti sa faceti orice!”, a mai strigat fostul tenisman.

loading...
SURSĂcancan.ro
DISTRIBUIȚI