Proiect de lege în DEZBATERE PUBLICĂ! Biserica Ortodoxă Româna ar trebui să plătească IMPOZIT la stat! Cât de împărțite sunt părerile!?

768
0
DISTRIBUIȚI

Atunci când au elaborat Codul Fiscal valabil pentru 2016, guvernanții s-au gândit, pe lângă pasionații de vânătoare, iahturi şi mașini de lux, şi la feţele bisericești care vor plăti mai puţin la bugetul de stat.

Reprezentanții cultelor religioase sunt conform Noului COD FISCAL sunt scutiți de impozit pentru sumele pe care le obțin din vânzarea de terenuri, clădiri şi mașini pe care le-au folosit în activități economice, condiția fiind ca sumele respective să fie utilizate pentru întreținerea şi funcționarea unităților de cult. De asemenea preoții nu sunt obligați să dea bon fiscal pentru lumânări, nunti şi botezuri, scrie Gandul.info.

Invitata la emisiunea “In fata ta” de la Digi 24, Anca Dragu, Ministrul Finantelor a fost întrebata dacă și Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa plătească impozit la stat.

Pentru impozitare avem un principiu de baza in fiscalitate, principiul de baza este acela al universalității. Practic, in principiu, toată lumea ar trebui sa plătească impozite într-o lume ideala, da? In anumite momente exista categorii de persoane sau de activități care sunt scutite de la plata acestor impozite”, a răspuns ministrul, scrie ziare.com

La finalul anului trecut, deputatul independent Remus Cernea a depus in Parlament un proiect de lege care prevede impozitarea cultelor, iar Patriarhia s-a aratat deschisa la aceasta propunere, însa a venit cu o condiție-cheie: statul sa-i retrocedeze toate proprietățile confiscate de regimul comunist.

Rămâne de văzut dacă inițiativa legislativa a lui Cernea va trece de Legislativ si cum vor reacționa liderii religioși.

loading...
DISTRIBUIȚI