Raed Arafat CRITICĂ DUR țigările IQOS! Sunt noile APARATE ALE MORȚII! Ce spune secretarul de stat în MAI despre acestea!

152
0
DISTRIBUIȚI

Țigările IQOS sunt promovate în București. De la ultimele materiale publicitare s-a activat și Raed Arafat, secretar de stat în MAI, care a criticat produsul pe Facebook.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și fondatorul SMURD, susține că opoziția lui față de IQOS a venit după ce-a văzut în pasajul de la Universitate ultimele materiale de promovare plătite de Philip Morris. Critica lui vine într-o perioadă în care IQOS deja este supus mai multor teste și nu se bucură de cea mai bună primire de către specialiști.

„Studiile despre efectele acestui mod de fumat (IQOS – n.r.) încă sunt la începutul lor, iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai «sănătos» decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici”, a scris Raed Arafat. „Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei”, a completat acesta referitor la IQOS.

„[…] asistăm neputincioși la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii ’90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca țintă tinerii și copiii care reprezintă viitoarea clientelă a comercianților de tutun”, a adăugat Raed Arafat.

loading...

Vazand poza recenta a unei statii de metrou din capitala, impanzita cu reclame care promoveaza fumatul, nu pot sa nu…

Posted by Raed Arafat on 18 Martie 2018

Raed Arafat susține că și în cazul IQOS, ca în cazul fumatului clasic, soluția este stoparea promovării în public. El a și caracterizat tehnologia drept „noile aparate ale morții”. „[…] riscăm ca numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generațiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puțin nociv pentru sănătatea lor. Sunt convins că la nivelul UE se discută deja măsurile care trebuiesc luate pentru stoparea acestei ofensive însă nu știu dacă noi trebuie să așteptăm până se ia o decizie acolo”, a explicat el.

loading...
SURSĂplaytech.ro
DISTRIBUIȚI