Răspuns COPLEȘITOR al SUA față de Coreea de Nord! Opțiunea unui răspuns militar MASIV pentru ANIHILAREA TOTALĂ este luat în calcul!

501
0
DISTRIBUIȚI

Secretarul American al Apărării James Mattis a avertizat Coreea de Nord că orice ameninţare la adresa SUA sau a aliaţilor săi va primi “un răspuns militar masiv”.

“Am spus foarte clar că avem capacitatea să ne apărăm pe noi şi pe aliaţii noştri, Coreea de Sud şi Japonia, în faţa oricărui atac. Şi angajamentul nostru faţă de aliaţi este solid: orice ameninţare faţă de Statele Unite sau de teritoriile lor, inclusiv Guam sau aliaţii noştri, va fi întâmpinată cu un răspuns militar masiv, un răspuns copleşitor”, a afirmat Mattis, după o întâlnire cu preşedintele Donald Trump, cu vicepreşedintele Mike Pence şi cu principalii consilieri pentru securitate naţională, relatează news.ro.

El a precizat că preşedintele Trump a dorit să fie informat cu privire la fiecare dintre “numeroasele opţiuni militare” pentru soluţionarea problemei ameninţării nucleare nord-coreene, transmite CNN.

loading...

Mattis i-a cerut liderului nord-coreean Kim Jong Un “să fie atent” la poziţia unanimă a Consiliului de Securitate ONU împotriva programului nuclear al Coreei de Nord.

“Nu dorim anihilarea totală a unei ţări, şi anume Coreea de Nord, dar, aşa cum am spus, avem multe opţiuni pentru a face acest lucru”, a adăugat James Mattis.

Statele Unite iau în considerare să taie relațiile comerciale cu tările care fac afaceri cu Coreea de Nord, a anunțat duminică președintele Donald Trump, relatează AFP. Întrebat daca se gandește să atace Coreea de Nord, Trump a răspuns: “Vom vedea!”

Regimul nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.

În acest sens, televiziunea de stat a transmis că detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonată de liderul Kim Jong-un şi s-a dovedit un ”succes complet”, fiind vorba de un pas ”semnificativ” în completarea programului nuclear al Coreei de Nord.

loading...
SURSĂstirileprotv.ro
DISTRIBUIȚI