RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul demiterii Guvernului Grindeanu! Care sunt miniștrii care ȘI-AU RETRAS DEMISIILE!

558
0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți miniștri din cadrul Guvernului Grindeanu și-au retras demisiile după ce parlamentarii PSD au adoptat, miercuri, moțiunea de cenzură depusă împotriva Executivului.

Printre aceștia se numără Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, și Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, potrivit Hotnews.

Totodată, alți cinci miniștri ar fi luat aceeași decizie, respectiv Mihai Tudose, Ana Birchall, Adriana Petcu, Andreea Păstîrnac şi Mircea Dobre.

În cererea sa trimisă la Guvern, Sevil Shhaideh arată că își retrage demisia “în vederea asigurării stabilității Guvernului, precum și a gestionării și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice, până la îndeplinirea procedurilor prevăzute de art. 85 din Constituție”.

Lia Olguța Vasilescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că este foarte probabil ca foștii miniștri din Guvernul Grindeanu să-și retragă demisiile și să asigure interimatul până la numirea noului guvern.

loading...

Olguța Vasilescu a menționat că activitatea unor ministere s-a blocat după demisia miniștrilor, întrucât unii nu și-au delegat sarcinile, iar alții nu au mai avut cui să le delege, deoarece secretarii de stat au fost ‘executați’.

Totodată, joi dimineață, ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a explicat că demisia revina irevocabilă în 15 zile de la depunere, în cazul său fiind vorba despre data de 30 iunie.

”Voi asigura interimatul, voi indeplini atribuțiile până în ultimul minut de mandat. Este un articol 6, din legea 90 privind organizarea Guvernului, care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu personal mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie eu nu mai pot retrage demisia, dar nu înseamnă încetarea mandatului. Acesta încetează la momentul decretului de încetare a funcției și de numire a unui alt ministru al Justiției”, a declarat Tudorel Toader.

loading...
SURSĂrealitatea.net
DISTRIBUIȚI