OTRAVA din galantare! România, “PUBELA ALIMENTARĂ a Europei”! Românii, COBAII Uniunii Europene!

364
0
DISTRIBUIȚI

În ultimii ani Miniștrii Agriculturii din estul Uniunii Europene se întrec care mai de care în declarații de presă ce zguduie încrederea consumatorilor europeni în actualul sistem alimentar.

De la scandalul  brânzei din ulei de palmier, soia, rapiță din care se fac sortimente de așa zisă brânză până la vin (care se face doar din când în când din struguri) sau siropul de porumb ce stă la baza multor procente din mierea de albine pe care o consumă europenii (miere care nu a văzut stupul de albine) Uniunea Europeană o ține într-un scandal perpetuu de mulți ani de zile.

Defapt țările din estul Uniunii Europene devin pubela țărilor din vestul Uniunii Europene din punct de vedere al calității reziduale, nutriționale, organoleptice, tehnologice și vizuale.

România excelează pe acest subiect și antrenează și componente ale industriei agroalimentare autohtone care în perfect cadru legal inundă piața cu așa zise produse agroalimentare ce conțin E-uri și alte ingrediente naturale sau sintetice ca înlocuitori.

Se mizează probabil pe stomacul rezistent al consumatorilor români și pe indiferența respectiv ignoranța acestora în ceea ce privește hrana pe care o pun pe masă.

Câtă vreme România va mai accepta să rămână coșul de gunoi alimentar al Europei?

Câtă vreme consumatorul român se va complace să meargă la supermarket această nouă biserică a românilor în loc să-și cumpere alimente direct de la țărani!

În atare condiții vom începe cât de repede să le urăm consumatorilor români Noroc bun atunci când se așează la masă în loc de Poftă bună.

Iată câteva declarații a 3 Miniștri (ex.) de Agricultură din țări europene pe acest scandal:

Ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naydenov : „Produsele lactate ce conţin grăsimi vegetale sunt dăunătoare sănătății, motiv pentru care ar trebui etichetate la fel ca pachetele de ţigări”

Achim Irimescu ex. Ministrul Agriculturii din România: România este consi­derată „o piaţă de mâna a zecea“

Achim Irimescu,ex. Ministrul Agriculturii din România: În România salamul se spală cu oțet și se pune iar în vânzare. Nimeni nu-i controlează pe importatori. A fost carne de vită congelată de 40 de ani care a ajuns în România                                                               

loading...

Achim Irimescu,ex. Ministrul Agriculturii din România: „La Consiliul Uniunii Europenepe pentru Agricultură, problema a fost ridicată de Cehia şi Slovacia, care au arătat că şi Coca Cola diferă în conţinut de zahăr, reţete diferite faţă de ceea ce se găseşte în celelalte state ale UE din Vestul Europei. Se vehiculează de mult idea că sunt produse pentru Europa de Est şi pentru Europa de Vest şi tocmai de aceea a fost aduse de cele două state membre pe agenda Consiliului. Nu s-a luat nici o decizie, dar s-a ţinut să se semnaleze acest lucru, că de multe ori în ţările Europei Centrale şi de Est se plăteşte la fel pentru produse care nu au acelaşi standard de calitate. Sigur că, dacă ne uităm la Coca Cola este greu să te pronunţi fiindcă formula este secretă. Îmi amintesc ceea ce am văzut eu, că în Germania avea zahăr, în Slovacia avea alţi îndulcitori de altă natură. În România nu avem nici un fel de studiu în acest sens”

Ministrul Agriculturii din Cehia, Marian Jurecka a anunțat recent că Cehia va cere Uniunii Europene să interzică vânzarea de produse alimentare de calitate inferioară în Europa de Est de către aceleași mărci care comercializează produse mai bune în Occident

De unde vine de fapt această situație?

Astăzi, România este aprovizionată în mare parte cu alimente străine chimizate de mâna doua sau a zecea (în funcție de autori) pe lanțuri alimentare lungi (mii de km distanță de la producător la consumator) Aceste lanțuri alimentare lungi au creat în ultimii ani condiții de criză alimentară permanentă în care te întrebi zilnic ce scandal alimentar ar mai putea apărea și unde. Este evident că sistemul alimentar actual este cu fața la zid și nu se poate transforma decât printr-o reformă profundă.                   Care sunt soluțiile posibile pentru ieșirea din această criză profundă în România:

Construcția de lanțuri alimentare scurte județene pentru produsele de calitate (Regulamentul 1151) ecologice, tradiționale, locale, montane și etice, între țăranul și consumatorul român în care Supermarketul dispare ca intermediar;

O reformă profundă a legislației alimentare pentru produsele agroindustriale chimizate ce se vând în supermarket.

De exemplu ar trebui ca produse ca brânzeturile din lapte să fie vândute la raionul de lactate iar sortimentele de așa zisă brânză vegetală (din ulei de palmier, rapiță, soia etc…) să fie vândute la raionul de legume-fructe

loading...
SURSĂromanianoastra.ionfo
DISTRIBUIȚI