S-a VOTAT! Guvernul Grindeanu lasă SPITALELE și drumurile ÎN PARAGINA pentru a majora pensiile și salariile bugetarilor!

1390
0
DISTRIBUIȚI

Creșterile salariale, dar și cele de pensii din acest an, au fost posibile doar datorită sacrificării unor sectoare care s-au dovedit vitale pentru România. Astfel că, și în 2017, Parlamentul renunță la autostrăzi și spitale și alte astfel de planuri pentru a compensa toate tăierile de taxe, și majorări de venituri ale populației.

Astfel că, în realizarea bugetului pe 2017 s-a propus alocarea sumei de 3 miliarde de lei pentru începerea autostrăzii Brașov – Bacău (160 km), dar a fost respins amendamentul în Comisia de transporturi și infrastructură deoarece „sursa de finanțare precizată de inițiatori nu este sustenabilă”. Banii erau ceruți de la Fondul de Rezervă al Guvernului și prin redistribuirea de la unitățile administrației publice.

Pe lângă aceasta, mai multe finanțări legate de finanțările anumitor tronsoane de autostradă din țară au fost respinse pe diferite motive. Potrivit fostului șef de stat, Traian Băsescu, actualul buget sacrifică investițiile private.

Mai multe propuneri de investiții, tăiate

De asemenea s-a tăiat foarte mult și din investițiile în spitale. Astfel că toate spitalele CFR au rămas fără lucrări de modernizare pe anul acesta. Institutul Cantacuzino care avea nevoie de 40 de milioane de lei pentru a se pune pe picioare, nu va primi acești bani așa cum era propus de anumiți deputați. Nici mai multe spitale regionale din țară nu vom mai primi prea mulți bani sau chiar nu vor fi construite deloc pentru că nu sunt bani, așa că fiecare se va descurca așa cum știe mai bine.

Deși sunt multe proiecte care au fost respinse, premierul Sorin Grindeanu, a declarat, ieri, în Parlament că, la construcția bugetară s-a ținut cont de investiții sporite și de chletuielile prevăzute cu majorările salariale.

În ciuda, veștilor bune care au venit atât pentru români, cât și pentru unele ministere, economiștii din PNL, spun că partidul pe care-l reprezintă nu vor vota acest buget, Bugetul Dragnea pentru că este o păcăleală. Senatorul PNL, Florin Cîțu, a criticat modul în care s-au desfăşurat dezbaterile în Comisiile de buget-finanţe, susţinând că PSD a trecut în mod „fulgerător” acest buget, nefiind luate în considerare amendamentele.

 

loading...
DISTRIBUIȚI